ΤΑ ΣΥΝ:
*Είναι πηγή πρωτεϊνών
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Περιέχει νιτρώδη
*Περιέχει αλάτι
*Περιέχει πολλά πρόσθετα
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Έχουμε πει πολλά για τα παριζάκια. Τα πράγματα έχουν ως εξής: Είναι ένα επεξεργασμένο κρέας με πρόσθετο αλάτι, πολλά συστατικά, ενισχυτικά, χρωστικές αλλά και το συντηρητικό νιτρώδες νάτριο που έχει συσχετιστεί με αυξημένες πιθανότητες καρκίνου. Επιπλέον πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Η ετικέτα αναφέρει σαν μερίδα τα 15 γραμμάρια, δηλαδή το 1/25 της συσκευασίας. Ποιος τρώει τόσο λίγο;...ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
Στη πραγματικότητα τα 100 γραμμάρια το 1/3 της συσκευασίας δηλαδή που είναι και μια πιο φυσιολογική μερίδα, θα σε επιβαρύνουν εσένα η το παιδί σου με 1000 mg νάτριο, σχεδόν το 50% των ημερησίων μας αναγκών. Αν λοιπόν θες να αυξήσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου σε σένα και την οικογένεια σου, το παριζάκι θα είναι η καλύτερη σου επιλογή. Αν όχι προτίμησε κάτι πιο φρέσκο όπως ένα μπιφτέκι η λίγο ψητό κοτόπουλο.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (100 γρ.): Θερμίδες: 163, Υδατάνθρακες: 5 γρ., Πρωτεΐνη: 11 γρ., Λιπαρά: 11 γρ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 1/10
Λιπαρά: 4,5/10
Θερμίδες: 7,5/10
Φυτικές Ίνες: -
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 1/10
ΣΥΝΟΛΟ: 3,5/10
παν μέτρον άριστον
ΑπάντησηΔιαγραφή