Φρούτα: Ώριμα η Ανώριμα;

Σου έχει τύχει να αγοράσεις φρούτα λίγο άγουρα περιμένοντας να γίνουν, και τελικά να τα πετάς; Ενώ άλλα, σαν τη μπανάνα να γίνονται πιο γλυκά και μαλακά; Μερικά φρούτα συνεχίζουν να ωριμάζουν αφού συλλεχθούν, άλλα πάλι δεν ωριμάζουν καθόλου, ενώ κάποια άλλα ωριμάζουν σε εμφάνιση αλλά όχι σε γεύση. 
*Φρούτα που δεν ωριμάζουν μετά τη κοπή τους, δηλαδή φρούτα που πρέπει να αγοράζεις ώριμα: Κεράσια, εσπεριδοειδή, σταφύλια, καρπούζι.
*Φρούτα που ωριμάζουν σε εμφάνιση αλλά όχι σε γεύση μετά την κοπή τους, δηλαδή δεν γίνονται πιο γλυκά-και αυτά πρέπει να τα αγοράζεις ώριμα: Βερίκοκα, πεπόνι, σύκα, νεκταρίνια, ροδάκινα.
*Φρούτα που ωριμάζουν σε γεύση αφού κοπούν (δηλαδή γίνονται πιο γλυκά μπορείς να τα αγοράσεις και λίγο άγουρα): Μήλα, ακτινίδια, αχλάδια
 

Τέλος το αβοκάντο (που θεωρείται φρούτο) ωριμάζει μόνο όταν το μαζέψουν, ενώ η μπανάνα ωριμάζει και εμφανισιακά και σε γεύση μετά τη συγκομιδή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου