Έχουμε ακούσει από πολλές πηγές ότι αν μαγειρεύεις εσύ για τον εαυτό σου θα έχεις καλύτερη διατροφή και αυτό γιατί έχεις περισσότερο έλεγχο του τι τρως. Ισχύει όμως; Όχι πάντα. Αυτό τουλάχιστον δείχνει έρευνα από την Αυστραλία που έγινε σε 2800 νέους ηλικίας 26 έως 36 ετών. Διαπίστωσαν ότι οι διαφορές της διατροφής ανθρώπων που βοηθούν στο μαγείρεμα σε σχέση με άτομα που αφήνουν άλλους να μαγειρεύουν γι' αυτούς δεν διέφερε. Σε γενικές γραμμές οι γυναίκες που μαγείρευαν μόνες τους κατανάλωναν ελάχιστα περισσότερα λαχανικά και οι άντρες που μαγείρευαν μόνοι τους κατανάλωναν λίγο περισσότερο άπαχο κρέας. Αλλά οι διαφορές ήταν πολύ μικρές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνεις το μαγείρεμα σε άλλους ειδικά αν οι άλλοι είναι η μάνα σου που φτιάχνει μουσακά και μακαρόνια με κιμά κάθε άλλη μέρα... Το θέμα είναι ότι αν δεν μπορείς εσύ να μαγειρεύεις, μπορείς τουλάχιστον να προτείνεις σε όποιον μαγειρεύει να συμπεριλαμβάνει περισσότερα λαχανικά, όσπρια, ψάρι και ολικής αλέσεως άμυλο στα γεύματα που τρώτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου