Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Hypertension: Journal of the American Heart Association, έδειξε ότι η κατανάλωση ροφημάτων η ποτών με ζάχαρη συσχετίζεται με υψηλή πίεση. Για κάθε ποτό με ζάχαρη που καταναλωνόταν την ημέρα παρατηρήθηκε αυξημένη πίεση κατά 1,6 mm Hg η συστολική, και 0,8 m Hg η διαστολική, και αυτά τα αποτελέσματα ήταν ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος. Γενικά παρατηρήθηκε αυξημένη πίεση σε άτομα που κατανάλωναν υψηλά επίπεδα ζάχαρης και νατρίου. Ενώ άτομα που έπιναν αναψυκτικά είχαν υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (αυξημένο βάρος σε σχέση με το ύψος τους) σε σχέση με άτομα που δεν έπιναν αναψυκτικά. Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ζάχαρης στη μορφή γλυκόζης, φρουκτόζης και σουκρόζης ήταν υψηλότερη στα άτομα που έπιναν πάνω από 1 αναψυκτικό την ημέρα. Όπως επίσης κατανάλωναν και περισσότερες θερμίδες. Μάλιστα αναφέρουν ότι τα άτομα που κατανάλωναν πάνω από 1 αναψυκτικό την ημέρα λάμβαναν 397 θερμίδες επιπλέον την ημέρα. Οι ερευνητές προσθέτουν... ότι "μια πιθανή αιτία γι' αυτό το φαινόμενο της αυξημένης πίεσης είναι ότι τα ποτά αυτά μπορεί να αυξάνουν το ουρικό οξύ και αυτό με τη σειρά του ρίχνει το νιτρικό οξείδιο που ειναι απαραίτητα για να διατηρήσει τα αγγεία διεσταλμένα. Η κατανάλωση ζάχαρης επίσης έχει συσχετιστεί κατακράτηση νατρίου."
μπορείτε σε κάποιο από τα επόμενα άρθρα σας να αναφερθείτε στη σόδα; δεν είναι αναψυκτικό, δεν δίνει θερμίδες αλλά πόσο καλή είναι π.χ. αν κάποιος τη χρησιμοποιεί συστηματικά στα ποτά του για να γλιτώσει θερμίδες από χυμούς;
ΑπάντησηΔιαγραφήποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να θέλει να πιει αναψυκτικό
ΑπάντησηΔιαγραφήσε φουσκώνει μέσα σε 10 δευτερόλεπτα και όταν ρευτείς και ανακουφιστείς μπορείς να νιώσεις την απύθμενη χημικίλα σε όλο σου το σώμα
μπράβο τους, μας κατάφεραν να πληρώνουμε για να πάρουμε την γέυση της αηδίας