ΚΡΙΤΙΚΗ: ΦΑΓΕ FruYo Επιδόρπιο Στραγγιστού Γιαουρτιού 1,5% Κεράσι. Μια από τα ίδια.

ΤΑ ΣΥΝ:
* Δεν περιέχει τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Περιέχει πρόσθετα σάκχαρα
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: 'Αλλο ένα γιαούρτι από την ΦΑΓΕ το οποίο μοιάζει με το ΦΑΓΕ Silouet και φαίνεται ίσως να το αντικαταστήσει. Δεν έχει κάτι νέο αυτό το γιαούρτι, απλά το διαφημίζει ο Παρλιάρος. Βασικά είναι στραγγιστό γιαούρτι με 1,5% λιπαρά, το τρίτο συστατικΌ είναι η ζάχαρη ενώ περιέχει και συμπυκνωμένο χυμό κερασιού που θεωρείται και αυτό ζάχαρη. Περιέχει 10% κεράσι, όπως και άμυλο για να βελτιώσει την υφή του γιαουρτιού. Όπως και άλλα γιαούρτια αυτής της κατηγορίας παράγεται κυρίως από συμπυκνωμένο γάλα. Όπως αναφέρουμε και παραπάνω το καλό είναι ότι δεν περιέχει τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως ασπαρτάμη, από την άλλη, είναι ένα επιδόρπιο γιαουρτιού δηλαδή περιέχει και άλλες πρόσθετες ουσίες πέρα από γιαούρτι και φρούτο. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
... Αν θες έτοιμο γιαούρτι με φρούτα, δεν είναι και άσχημη επιλογή με την έννοια ότι δεν περιέχει τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως και δεν περιέχει και φρουκτόζη, ενώ περιέχει και αρκετή πρωτεΐνη. Από την άλλη, όπως έχουμε ξαναπεί σαφώς είναι προτιμότερο να πάρεις ένα σκέτο γιαούρτι και να προσθέσεις εσύ όποια φρούτα θες, χωρίς να λάβεις την πρόσθετη ζάχαρη και άλλα συστατικά.
* Και για να μην ξεχνιόμαστε, όχι το γιαούρτι αυτό δεν αποτελείται μόνο από Ελληνικό γάλα, αλλά 50% Γερμανικό, 20% Γαλλικό και 30% Ελληνικό.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΚΥΠΕΛΟ (170 γρ): Θερμίδες: 176, Υδατάνθρακες: 25,6 γρ., Πρωτεΐνη: 12,7 γρ., Λιπαρά: 2,5 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 6,5/10
Λιπαρά: 8,5/10
Θερμίδες: 9/10
Φυτικές Ίνες: -
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 6,5/10
ΣΥΝΟΛΟ: 7,6/10

12 σχόλια:

  1. Par'oti symfwnw me tin ousia tou arthrou, den me vriskete apolyta symfwni se o,ti afora thn xrisi glykantikwn, oute katalavainw giati auto to epanalamvanete synexws ws kati poly kako. Eidika i aspartami exei perasei endelexeis elegxous asfaleias kai thewreitai i pleon "tsekarismeni" glykantiki ousia.. To texnito den einai panta kako kai i tosi daimonopoiisi mono ekfovismo prokalei ston kosmo..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ασπαρτάμη είναι ασφαλής γλυκαντική ουσία και δυστυχώς εδώ γράφονται ανώνυμες ανακρίβειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για τα σχόλια. Όπως έχουμε αναφέρει οι πληροφορίες που αναφέρονται εδώ στο ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ; στηρίζονται μόνο σε επιστημονικά δεδομένα, όχι σε προσωπικές εμπειρίες και απόψεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) να κάνει πλήρη επαναξιολόγηση της ασφάλειας της ασπαρτάμης γιατί μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έχουν ανησυχίες για την ασφάλεια της. Μπορεί να δει κανείς περισσότερα για την ασπαρτάμη εδώ: http://natofao.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%A3%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91%CE%9C%CE%97

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ευρωπαική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων πρόσφατα αξιολόγησε 2 νέες μελέτες σχετικά με τον κίνδυνο τοξικότητας από την ασπαρτάμη και κατέληξε, για μία ακόμα φορά, ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για την απόσυρση της από την αγορά (για όποιον ενδιαφέρεται, παραθέτω και το αντίστοιχο link: http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2089.htm).
    Τώρα, το αν τα αναψυκτικά light ή τα γλυκαντικά ως επιτραπέζια προίοντα μπορούν όντως να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, αυτό είναι άλλο θέμα. Αξίζει όμως να ειπωθεί ότι οι παραπάνω μελέτες που παρουσιάσατε σε προηγούμενο άρθρο σας είναι αναδρομικές και ως συνέπεια δεν μπορούν να αποδείξουν σχέση αιτιότητας: με λίγα λόγια, δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι αν κάποιος πίνει αναψυκτικά light, τότε θα οδηγηθεί απαραίτητα στην παχυσαρκία.
    Καλό θα ήταν να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στο τι συμβουλεύουμε τον κόσμο γιατί, όσο κακό είναι το να πουλάμε φούμαρα, άλλο τόσο κακό είναι να παρουσιάζουμε την μισή αλήθεια με αποτέλεσμα την παραπλάνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς το σχόλιο της Μέμα Λαμπροπούλου.
    Γνωρίζουμε για την αξιολόγηση της EFSA η οποία δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2011, η επαναξιολόγηση της ασφάλειας της ασπαρτάμης από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όμως ζητήθηκε τον Μάιο του 2011. Δεν είναι λοιπόν αναδρομικές οι πληροφορίες που παρουσιάσαμε. Παρακαλώ διαβάστε με προσοχή την συγκεκριμένη ανάρτηση: http://natofao.blogspot.com/2011/05/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ότι ζητήθηκε επαναξιολόγηση τι σημαίνει? Δεν σημαίνει ότι μέχρι αυτή τη στιγμή ισχύουν τα όσα η EFSA έχει ήδη ανακοινώσει για την ασπαρτάμη ?(δηλαδή ότι είναι ασφαλής ουσία) Σαφέστατα και ναι. Μην δημιουργείς λοιπόν σύγχυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μίλησα για αναδρομικές πληροφορίες αλλά για αναδρομικές μελέτες και έτσι επιμένω σε ό,τι προείπα.
    Ομολογώ ότι δεν γνώριζα για την τελευταία επαναξιολόγηση που ζητήθηκε, παρ' όλα αυτά, όπως σωστά σημειώθηκε, η ασπαρτάμη θεωρείται προς το παρόν έστω ασφαλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ασπαρτάμη θεωρείται η πλέον τεσκαρισμενη γλυκαντική ουσία; Από που το έμαθες αυτό; από τα πληρωμένα άρθρα της Κοκα κολας; Συγνώμη δηλαδή γιατί τόση πρεμούρα για την ασφάλεια της ασπαρτάμης; Εδώ η ΕΕ αμφισβητεί την ασφάλεια της και εμείς θα συνεχίζουμε σα βλάκες να την καταναλώνουμε;
    ΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά μην τα βάζετε με το διαιτολόγο.
    Στην τελική ο άνθρωπος να μας προστατέψει θέλει.
    Δεν είναι ότι παίρνει ποσοστά από την κανονική ζάχαρη και προσπαθεί να μειώσεις τις πωλήσεις της ασπαρτάμης?
    Θέλετε να τρώτε τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη? Με γεια σας, με χαρά σας και εβίβα!
    Τώρα γιατί όλη αυτή η επίθεση στο διαιτολόγο.. Οι πόρτες των σούπερ μάρκετ ειναι ανοιχτές. Βουρ να ψωνίσετε ασπαρτάμη. Δε σας σταματάει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ενδεχομένως να είναι τόσο ασφαλής όσο και η χρήση των κινητών τηλεφωνων.
    Όταν διακυβεύονται μεγάλα συμφέροντα τα όρια της ασφάλειας είναι πολύ σχετικά και αλλάζουν κατά το δοκούν...
    Ανεξαρτήτως των αναρτήσεων του διαιτολόγου ο καθένας είναι "μεγάλο παιδί" και μπορεί να τρώει ότι θέλει. Προσωπικά θα πω όχι όσο μπορώ στην ασπαρτάμη και θα βάλω λίγο μέλι και φρέσκα φρούτα στο γιαούρτι μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το συγκεκριμένο τρόφιμο περιέχει φρουκτόζη και αναγράφεται στη διατροφική ετικέτα της συσκευασίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστούμε για το σχόλιο. Ωστόσο το συγκεκριμένο γιαούρτι με γεύση κεράσι δεν περιέχει φρουκτόζη και δεν αναγράφεται πουθενά στη συσκευσία που εμείς αξιολογήσαμε, ότι περιέχει φρουκτόζη. Ίσως αναφέρεσαι σε κάποια άλλη γεύση της σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή