Σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρίας, οι γυναίκες που πίνουν 2 η περισσότερα ροφήματα με ζάχαρη όπως αναψυκτικά και καφέδες με σιρόπια και ζάχαρη είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν ανεβασμένα τριγλυκερίδια, να αυξηθεί η περιφέρεια μέσης τους και να έχουν προβλήματα με τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι ερευνητές σύγκριναν γυναίκες που έπιναν λιγότερο από 1 τέτοιο ρόφημα την ημέρα σε σχέση με αυτές που έπιναν 2 η περισσότερα τέτοια ροφήματα. Η έρευνα περιλάμβανε 4166 γυναίκες που τις παρακολούθησαν επί 5 χρόνια και δεν είχαν καμιά καρδιαγγειακή πάθηση στην αρχή της έρευνας. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ενώ παρατηρήθηκε αύξηση περιφέρειας μέσης στις γυναίκες που έπιναν τα αναψυκτικά δεν παρατηρήθηκε αύξηση βάρους, και προσθέτουν ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί πως η κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες καρδιαγγειακών παθήσεων χωρίς να αυξάνεται απαραίτητα και το βάρος.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων που είναι βασικός συνεργάτης της γνωστής εταιρείας είναι γνώστης της έρευνας; Που θέλει να βάλει και για πρόεδρος στην ένωση διαιτολόγων τρομάρα του
ΑπάντησηΔιαγραφή