Είναι Ελληνικός ο χυμός Life;

Τους χυμούς Life τους γνωρίζουμε καλά. Παράγονται από την εταιρία ΔΕΛΤΑ που ανήκει στη Vivartia. Πόσο ελληνικά όμως είναι αυτά τα προϊόντα; Ο λόγος που ρωτάμε είναι γιατί δεν είδαμε πουθενά στη συσκευασία ότι το προϊόν αυτό παράγεται στην Ελλάδα από Ελληνικά πορτοκάλια η έστω στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είδαμε ένα άλλο χυμό του ΑΒ Βασιλόπουλος για σύγκριση και διαπιστώσαμε ότι αυτός ανέφερε ότι έχει παραχθεί στην Ελλάδα (δες φωτογραφία), αλλά και εδώ δεν έχουμε καταλάβει αν χρησιμοποιούνται Ελληνικά πορτοκάλια. Το έχουμε αναφέρει και για άλλα προϊόντα, αλλά μας ενοχλεί λίγο ότι ένας χυμός πολύ αγαπητός στην Ελλάδα από Ελληνική εταιρία σαν τον Life, πιθανόν να χρησιμοποιεί πορτοκάλια από άλλες χώρες και όχι από την Ελλάδα. Εντάξει δεν είναι οι Ελληνικές εταιρίες υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν Ελληνικά πορτοκάλια, αλλά τουλάχιστον ας μας πουν απο που είναι αυτά τα πορτοκάλια. Πάντως μην ξεχνάμε όμως ότι ως καταναλωτές έχουμε επιλογή και δύναμη. Είχαμε βρει ένα άλλο χυμό φρέσκο (μη-συμπυκνωμένο) από ελληνικά πορτοκάλια που όμως τώρα δεν το βρίσκουμε ακόμα στα σούπερ μάρκετ. Για περισσότερες πληροφορίες για χυμούς δες εδώ.


3 σχόλια:

  1. Δεν είναι χυμοί αυτά που φτιάχνουν και βέβαια δεν έχουν την γεύση ενός φρεσκοστυμμένου χυμού. Είναι προτιμότερο να έχει κανείς μαζί του ένα φρούτο φρέσκο παρά να αγοράζει τα ζαχαρόνερα που έχουν την γεύση τους απ'την πορτοκαλόφλουδα. Πέρα από αυτό τα περισσότερα πορτοκάλια που πουλάνε όλον το χρόνο είναι εισαγωγής. Αγόρασα 2-3 πορτοκάλια για να φτιάξω ραβανί κι όταν έκοψα το ένα για να το φάμε με τον άντρα μου, δεν υπήρχε ζωμός! Είχε βάρος μεν, είχε την εμφάνιση του φρέσκου, αλλά το εσωτέρικό του ήταν μούφα! Το πετάξαμε γιατί απλά δεν τρωγόταν!
    Τα καλά πορτοκάλια βγαίνουν στην αγορά αυτή την εποχή, τώρα που παίρνουν και χρώμα...

    Γενικά είμαι της άποψης οι χυμοί να προέρχονται από φρέσκα φρούτα εποχής και να προτιμάμε τους κατά τόπους παραγωγούς κι όχι τα φρούτα των σούπερ μάρκετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γνωστό ότι τη "γευση" την καθορίζει η παραγωγή της Βραζιλίας. Ετσι είναι η ορολογία τους. Η "γεύση" καθορίζεται..... Γι' αυτό και εισάγουν τους χυμούς κατεψυγμένους σε παγοκολώνες όπου μετά φτιάχνουν όπως θέλουν.
    Αυτά, από ντοκιμαντέρ. Όχι από το μυαλό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Βασιλοπουλος ανηκει σε Βελγικο Ομιλο τι σχεση εχει εαν ο χυμος υποτιθεται οτι παραγεται στην Ελλαδα, κοιτατε το δεντρο και χανετε το δασος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή