Η ζάχαρη όχι μόνο βρίσκεται σε πολλά προϊόντα, κρύβεται πίσω από πολλά ψευδώνυμα. Αν δεις ένα από αυτά τα συστατικά να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει ζάχαρη και δεν έχει σημασία αν είναι φυσική η όχι. Η ζάχαρη είτε είναι στη μορφή μελιού είτε στη μορφή συμπυκνωμένου χυμού έχει παρόμοια δράση στον οργανισμό. Έχουμε λοιπόν και λέμε:
*εκχύλισμα βύνης
*καστανή ζάχαρη
*σιρόπι καστανής ζάχαρης
*δεξτρόζη
*μέλι
*φρουκτόζη
*χυμό
*συμπυκνωμένο χυμό
*ζάχαρη άχνη
*γαλακτόζη
*γλυκόζη
*νέκταρ αγκάβε
*ινβερτοσάκχαρο
*σιρόπι φρουκτόζης από καλαμπόκι
*σιρόπι γλυκόζης
*σιρόπι ρυζιού
*ισογλυκόζη
*τροποποιημένο άμυλο
*λακτόζη
*μαλτόζη
*μαλτοδεξτρίνη
*μελάσα
*πετιμέζι
*σιρόπι η χυμό από ζαχαροκάλαμο
*σακχαρόζη
Συγχαρητήρια ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΕ για το ιστολόγιο και για το συγκεκριμένο άρθρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας για τα διάφορα υποκατάστατα της ζάχαρης και ιδιαίτερα της σουκραλόζης.
kyros
Ευχαριστούμε. Σε μελλοντική ανάρτηση θα καλύψουμε τα υποκατάστατα ζάχαρης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ρωτήσω κάτι το μέλι που παίρνουμε από το super και δε γράφει κανένα άλλο συστατικό πέρα από μέλι, είναι εντάξει ή υπάρχει πιθανότητα να έχει κι αυτό ζάχαρες και τέτοια?? Αν υπάρχει δεν είναι υποχρεωμένοι να το αναγράφουν?
ΑπάντησηΔιαγραφή