Η ζάχαρη όχι μόνο βρίσκεται σε πολλά προϊόντα, κρύβεται πίσω από πολλά ψευδώνυμα. Αν δεις ένα από αυτά τα συστατικά να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει ζάχαρη και δεν έχει σημασία αν είναι φυσική η όχι. Η ζάχαρη είτε είναι στη μορφή μελιού είτε στη μορφή συμπυκνωμένου χυμού έχει παρόμοια δράση στον οργανισμό. Έχουμε λοιπόν και λέμε:
*εκχύλισμα βύνης
*καστανή ζάχαρη
*σιρόπι καστανής ζάχαρης
*δεξτρόζη
*μέλι
*φρουκτόζη
*χυμό
*συμπυκνωμένο χυμό
*ζάχαρη άχνη
*γαλακτόζη
*γλυκόζη
*νέκταρ αγκάβε
*ινβερτοσάκχαρο
*σιρόπι φρουκτόζης από καλαμπόκι
*σιρόπι γλυκόζης
*σιρόπι ρυζιού
*ισογλυκόζη
*τροποποιημένο άμυλο
*λακτόζη
*μαλτόζη
*μαλτοδεξτρίνη
*μελάσα
*πετιμέζι
*σιρόπι η χυμό από ζαχαροκάλαμο
*σακχαρόζη
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
Συγχαρητήρια ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΕ για το ιστολόγιο και για το συγκεκριμένο άρθρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας για τα διάφορα υποκατάστατα της ζάχαρης και ιδιαίτερα της σουκραλόζης.
kyros
Ευχαριστούμε. Σε μελλοντική ανάρτηση θα καλύψουμε τα υποκατάστατα ζάχαρης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ρωτήσω κάτι το μέλι που παίρνουμε από το super και δε γράφει κανένα άλλο συστατικό πέρα από μέλι, είναι εντάξει ή υπάρχει πιθανότητα να έχει κι αυτό ζάχαρες και τέτοια?? Αν υπάρχει δεν είναι υποχρεωμένοι να το αναγράφουν?
ΑπάντησηΔιαγραφή