Πανευρωπαϊκή έρευνα που συγκέντρωσε στοιχεία από 100000 άντρες και 250000 γυναίκες από 10 χώρες της Ευρώπης (συμμετέχοντες στην έρευνα EPIC-PANACEA) έδειξε ότι άτομα που έτρωγαν περισσότερο κρέας πήραν και περισσότερο βάρος σε διάστημα 5 ετών. Για κάθε επιπλέον 250 γρ. που κατανάλωναν αντιστοιχούσε αύξηση βάρους ενός κιλού παραπάνω στα 5 χρόνια. Το κρέας στην έρευνα περιλάμβανε πουλερικά, αλλαντικά και κόκκινο κρέας. Οι Δανοί, Σουηδοί, Ισπανοί και Γερμανοί είχαν την υψηλότερη κατανάλωση κρέατος ενώ οι Έλληνες τη χαμηλότερη... Αυτό είναι καλό, αν σκεφτείς ότι έχουμε και υψηλή κατανάλωση λαχανικών σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους. Γιατί λοιπόν έχουμε τόσο υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας; Λιγότερη δραστηριότητα; Περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα; Περισσότερα αναψυκτικά;
η παχυσαρκια προερχεται απο τους υδατανθρακες!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι φυσικα αφου το κρεας και το λιπος εχουν δαιμονοποιηθει, τι αλλο να φαει ο κοσμακης?
και οταν γινονται παχυσαρκοι τους λεν να κοψουν τα κρεατικα (facepalm)
φτου κι απ την αρχη
Αναψυκτικά,γλυκά,ψωμιά, καναπές...Αυτά παχαίνουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εδώ ανερούντε τα περι Χάρβαρντ και κρέατος. Πρώτη η δεύτερη στην ευρώπη στούς θανάτους απο καρδιαγγειακά. 15% αυξάνεται η δαπάνη για νοσηλία και φάρμακα κάθε τρία χρόνια στην Ελλάδα. Το νούμερο είναι τεράστιο ήδη. Αφήστε τις ιστορίες περι λίπους και κόκκινου κρέατος.
ΑπάντησηΔιαγραφή