Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism έδειξε ότι ενήλικες που κατανάλωναν πρόσθετη φρουκτόζη (όχι από φρούτα) η σιρόπι φρουκτόζης για δυο εβδομάδες και αποτελούσε το 25% των ημερήσιων θερμίδων τους είχαν αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης LDL ("κακή" χοληστερίνη), και τριγλυκεριδίων ενώ η γλυκόζη δεν είχε αυτό το αποτέλεσμα. Αμερικάνικες συστάσεις αναφέρουν ότι μπορεί κανείς να καταναλώνει μέχρι και 25% των θερμίδων από ζάχαρη. Οι ερευνητές ωστόσο αναφέρουν ότι πρέπει να αναθεωρηθεί αυτό όριο αφού και η δική τους έρευνα και παλιότερες έρευνες δείχνουν ότι τα σάκχαρα και συγκεκριμένα η φρουκτόζη μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων σε αυτά τα όρια. Περισσότερα για τη φρουκτόζη εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου