Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemiology and Community Health έδειξε ότι τα παιδιά που κατανάλωναν τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και λιπαρά τα πρώτα 3 χρόνια της ζωής τους κυρίως, είχαν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης όταν έφτασαν στην ηλικία των 8 1/2 ετών. Τα παιδιά όμως που κατανάλωναν φρούτα, λαχανικά, ρύζι και ζυμαρικά είχαν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης. Ενώ αναφέρουν ότι η διατροφή στις ηλικίες μεταξύ 4 και 7 ετών δεν επηρέασε τον δείκτη νοημοσύνης, που μπορεί να σημαίνει ότι ακόμα και αν βελτιωθεί η διατροφή μετά τα 3 χρόνια η ζημιά μπορεί να έχει γίνει ήδη. Προσοχή λοιπόν στις επεξεργασμένες τροφές, όχι μόνο στις φανερές (φαστ φουντ κτλ) αλλά και σε αυτές που συχνά κρύβονται πίσω από προϊόντα "ειδικά" για παιδιά που τελικά είναι γεμάτα ζάχαρη και άλλα επεξεργασμένα συστατικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου