Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemiology and Community Health έδειξε ότι τα παιδιά που κατανάλωναν τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και λιπαρά τα πρώτα 3 χρόνια της ζωής τους κυρίως, είχαν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης όταν έφτασαν στην ηλικία των 8 1/2 ετών. Τα παιδιά όμως που κατανάλωναν φρούτα, λαχανικά, ρύζι και ζυμαρικά είχαν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης. Ενώ αναφέρουν ότι η διατροφή στις ηλικίες μεταξύ 4 και 7 ετών δεν επηρέασε τον δείκτη νοημοσύνης, που μπορεί να σημαίνει ότι ακόμα και αν βελτιωθεί η διατροφή μετά τα 3 χρόνια η ζημιά μπορεί να έχει γίνει ήδη. Προσοχή λοιπόν στις επεξεργασμένες τροφές, όχι μόνο στις φανερές (φαστ φουντ κτλ) αλλά και σε αυτές που συχνά κρύβονται πίσω από προϊόντα "ειδικά" για παιδιά που τελικά είναι γεμάτα ζάχαρη και άλλα επεξεργασμένα συστατικά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου