Μια αλλαγή που κάνει τη διαφορά είναι o περιορισμός των επεξεργασμένων υδατανθράκων από τη διατροφή σου. Ξεκαθαρίζω όχι όλων των υδατανθράκων, αλλά των επεξεργασμένων. Καταρχήν τα ολικής αλέσεως τρόφιμα έχουν περισσότερες φυτικές ίνες και αυτό χορταίνει πιο πολύ, απορροφούνται από τον οργανισμό πιο αργά και αυτό χορταίνει ακόμα περισσότερο Έτσι δεν υπάρχουν οι απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου του αίματος. Αν τρώμε πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες τότε το σάκχαρο ανεβαίνει ψηλά και γρήγορα. Αυτό προκαλεί την έκκριση ινσουλίνης μια ορμόνη που βοηθά να χαμηλώσουμε τα επίπεδα σακχάρου. Αν εκκρίνουμε συνέχεια ινσουλίνη δημιουργούνται προβλήματα στη χρήση λίπους στον οργανισμό.
Τα προϊόντα ολικής αλέσεως βοηθούν τον οργανισμό να κάνουν καλύτερη χρήση του σακχάρου και της ινσουλίνης. Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που κατανάλωναν περισσότερες τροφές που ήταν ολικής αλέσεως έχασαν πιο πολύ λίπος και ειδικά στη κοιλιά. Όπως και να έχει έχουν περισσότερες βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες από τους ραφιναρισμένος -επεξεργασμένος υδατάνθρακες
*Αντί για άσπρο η ψεύτο-μαυρο ψωμί φάε πραγματικό 100% ολικής αλέσεως ψωμί. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και δεν έχω δει τις μεγάλες μάρκες να έχουν κάτι τέτοιο. Ψάξε πιο μικρές εταιρίες. Αν δεν βρίσκεις 100%, τουλάχιστον το ολικής αλέσεως αλεύρι να είναι 70%.
*Αντί για άσπρο ρύζι, μαύρο αναποφλοίωτο ρύζι.
*Αντί για φρυγανιά η κράκερ (ακόμα και αν λένε ολικής) προτίμησε κριθαρένιο παξιμάδι (βεβαιώσου ότι είναι ολικής και χωρίς λάδι).
*Αντί για τα έτοιμα δημητριακά προτίμησε βρώμη, η κριθάρι, η πλιγούρι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
το κριθαρένιο παξιμάδι γιατί πρέπει να μην είναι με λάδι? γιατί εγώ τέτια συσκευασία έχω αυτό το καιρό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι κακό, αλλά καλό είναι οι υδατάνθρακες (ψωμί, παξιμάδια, φρυγανιές, κράκερ κτλ.) να μην περιέχουν επιπλέον λιπαρά γιατί αυτό προσθέτει θερμίδες. Προτίμησε τα απλά παξιμάδια που περιέχουν μόνο αλεύρι (κριθάλευρο ολικής κατά προτίμηση), μαγιά και αλάτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορω να φαω 2 φρυγιανιες ολικης αντι για μια φετα ψωμι ολικης