Με μια γρήγορα ματιά συγκρίναμε το Total της ΦΑΓΕ με ένα παρόμοιο γιαούρτι της εταιρίας Όλυμπος και είδαμε ότι το Total της ΦΑΓΕ μάλλον δεν είναι τόσο γνήσιο. Ενώ η διατροφική αξία είναι παρόμοια, τα συστατικά είναι λίγο διαφορετικά. Της Όλυμπος περιέχει αυτό που θα περίμενε κανείς να περιέχει ένα γιαούρτι: γάλα και καλλιέργεια. Από την άλλη το γιαούρτι της ΦΑΓΕ περιέχει επιπλέον συμπυκνωμένο γάλα και ανθόγαλα. Και φαίνεται ότι το γιαούρτι της ΦΑΓΕ που παράγεται και πωλείται στην Αμερική παράγεται μόνο από φρέσκο γάλα (όχι συμπυκνωμένο) σε αντίθεση με το γιαούρτι εδώ που περιέχει συμπυκνωμένο γάλα που δεν είναι καν Ελληνικό, και πωλείται και απευθύνεται σε Έλληνες. Φαίνεται ότι οι Αμερικάνοι καταναλωτές έχουν υψηλότερα κριτήρια για μια τροφή που είναι παράδοση στη χώρα μας και εμείς αρκούμαστε σε συμπυκνωμένα γάλατα άλλων χωρών...
Συμπεράσματα:
Συμπεράσματα:
- Να κοιτάμε πάντα τα συστατικά. Το σκέτο γιαούρτι πρέπει να περιέχει μόνο γάλα και καλλιέργεια, προτίμησε λοιπόν αυτά τα γιαούρτια (την εταιρία Όλυμπος την αναφέραμε μόνο ως παράδειγμα).
- Ως καταναλωτές πρέπει να μάθουμε να απαιτούμε περισσότερα και να έχουμε καλύτερα κριτήρια επιλογής.