Γνωστός καθηγητής διατροφής και πρόεδρος τμήματος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο αναφέρει σε άρθρα του που έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ και σε πρόσφατο συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ότι πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση κορεσμένων και trans λιπαρών οξέων και να τα αντικαταστήσουμε με Ωμέγα-6 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα φυτικά έλαια, τους σπόρους, τους ανάλατους ξηρούς καρπούς και τις μαλακές μαργαρίνες. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι κοτζάμ καθηγητής δεν είδε την πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal; Η ανάλυση των Αμερικανών και Αυστραλών ερευνητών αναφέρει το εξής: "Δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα κλινικά οφέλη των Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων". Η έρευνα έδειξε ότι η λήψη Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων μπορεί να συσχετίζεται με υψηλότερο ποσοστό πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία αλλά και αυξημένες πιθανότητες καρδιαγγειακών παθήσεων και θάνατος από αυτές τις παθήσεις.
Πραγματικά δεν το είδε αυτό ο γνωστός καθηγητής; Ήταν σε όλα τα ξένα ΜΜΕ αλλά και το γεγονός ότι δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal που είναι από τα πιο γνωστά αλλά και αξιόπιστα επιστημονικά περιοδικά στο κόσμο. Μάλιστα υποτίθεται στο σεμινάριο θα παρουσίαζε νεότερα δεδομένα...Αν και είναι μόνο μία έρευνα, δεν όφειλε να την αναφέρει; Κάτι ίσως να κρύβεται πίσω από αυτή την παράλειψη.... Πάντως αυτά δεν είναι καλά νέα για τις εταιρείες που παράγουν και πουλάνε μαργαρίνες που υποτίθεται κάνουν καλό στη καρδιά... Φανταστείτε τι επιπτώσεις θα είχε κάτι τέτοιο στις πωλήσεις αυτών των προϊόντων τους;