Η πιο πιθανή αιτία γι' αυτό είναι γιατί οι μικροοργανισμοί (μικρόβια) αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα η ιδανική θερμοκρασία για τον πολλαπλασιασμό τους είναι μεταξύ 32 και 43 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασίες που πολύ εύκολα τις φτάνουμε τους καλοκαιρινούς μήνες.
Βέβαια δεν αρρωσταίνουμε όλοι σε περίπτωση που φάμε μια τροφή με βλαβερά μικρόβια, αλλά αν για κάποιο λόγο το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι αδύναμο οι πιθανότητες είναι μεγάλες.
Πως θα το αποφύγεις:
*Μην τρως τροφές που έχουν μείνει έξω πάνω από 2 ώρες. Όσο κάθονται σε θερμοκρασία δωματίου τόσο πιο πολλές πιθανότητες να πολλαπλασιαστούν τα μικρόβια. Γι' αυτό καλό είναι οι τροφές αυτές να μπουν στο ψυγείο μετά από το δίωρο. Πολλοί άνθρωποι το παραβλέπουν αυτό και συνεχίζουν να τσιμπάνε από δω και από κει αφού έχουν περάσει 2 ώρες, και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο...
Απλά ζήτησε να πάρουν τα φαγητά από το τραπέζι. Αυτό αφορά τροφές που είναι ψημένες όπως κρέας και ψάρι αλλά και φρέσκες τροφές όπως τζατζίκι και σαλάτες. Κάτω από τις ιδανικές συνθήκες τα περισσότερα μικρόβια μπορούν να πολλαπλασιαστούν πολύ γρήγορα και να προκαλέσουν δηλητηριάσεις, ενώ όσο είναι ζεστά (κρέας, ψάρι) η κρύα (σαλάτες) τα μικρόβια δεν πολλαπλασιάζονται με τόσο γρήγορο ρυθμό.
*Πλύνε τα χέρια σου μετά από τη χρήση τουαλέτας η αν ακουμπήσεις κάτι που μπορεί να μην είναι πολύ καθαρό όπως κατοικίδια, πάνες μωρού κτλ.
*Αν πρέπει να πάρεις μαζί σου κάτι να φας αλλά δεν έχεις τρόπο να το διατηρήσεις σε ψυγείο προτίμησε κράκερ, ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
Kyrie diaitologe pos kseroume pos afta pou trome ekso se estiatoria tiroyn tous kanones aftous?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς δεν το ξέρουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφή