Η ΦΑΓΕ χρησιμοποιεί Γερμανικό γάλα.

Κοιτάζοντας τη συσκευασία του 2% Total γιαουρτιού, είδα το εξής: από γάλα προέλευσης 100% Γερμανίας. Ωραία. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με το Γερμανικό γάλα αλλά όταν αγοράζεις ένα Ελληνικό προϊόν πιστεύοντας ότι είναι πραγματικά Ελληνικό και διαπιστώνεις ότι τελικά είναι Γερμανικό, ε όσο να' ναι σε πειράζει. Υποτίθεται θέλουμε να αγοράζουμε ελληνικά/τοπικά προϊόντα γιατί είναι καλό για την οικονομία, το περιβάλλον, τους αγρότες και μετά βλέπεις αυτό: 100% Γερμανικό γάλα. Και επιπλέον το συγκεκριμένο γιαούρτι πλασάρεται στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία ως "Greek Yogurt" μάλιστα στην ιστοσελίδα της ΦΑΓΕ αναφέρουν: "Το TOTAL της ΦΑΓΕ αποτελεί τον «πρεσβευτή» της Ελληνικής Γαλακτοβιομηχανίας στο εξωτερικό μιας και εξάγεται σε 5 ηπείρους και το απολαμβάνουν καταναλωτές σε 29 χώρες σε όλο τον κόσμο". Ελληνική Γαλακτοβιομηχανία με Γερμανικά γάλατα; Μπράβο σας!

13 σχόλια:

  1. Σαφώς και είναι ελληνικό γιαούρτι, διότι παράγεται και συσκευάζεται από ελληνική εταιρία στην Ελλάδα. Η τεχνογνωσία, η συνταγή, οι εργαζόμενοι, όλα είναι ελληνικά. Αν εσύ θεωρείς ότι πρέπει και οι πρώτες ύλες να είναι ελληνικές τότε σε ενημερώνω ότι ελάχιστα προιόντα είναι αμιγώς ελληνικά. Αυτό δεν είναι κακό. Σε όλες τις χώρες το ίδιο συμβαίνει. Η ελβετικές σοκολάτες δεν έχουν ελβετικό κακάο για παράδειγμα. Ο μακεδονικός μας χαλβάς ας πούμε έχει ζάχαρη σερβίας και ταχίνι από αιθιοπικό σουσάμι και τα μηχανήματα συσκευασίας είναι προφανώς γερμανικά ή κάτι τέτοιο. Είναι ελληνικότατος όμως παρ όλα αυτά διότι μια ελληνική επιχείρηση κατάφερε να φτιάξει μια νοστιμότατη συνταγή να είναι ανταγωνιστική και να πουλάει υπό ελληνική ονομασία ένα εξαγώγιμο προιόν.Και για να επιστρέψουμε στο γιαούρτι, οι έλληνες κτηνοτρόφοι δεν είναι σε θέση να παράξουν ανταγωνιστικό αγελαδινό γάλα. Καλά κάνει η φαγε και η κάθε φάγε και εισάγει γάλα έτσι ώστε να έχει νόστιμο και ανταγωνιστικό προιόν στην παγκόσμια αγορά και να υπάρχει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ γιαουρτάκι στα ράφια που θα φέρει συνάλλαγμα στη χώρα. Αν θες φθηνό και καλό ελληνικό γάλα ως πρώτη ύλη για γιαουρτάκια της οποιασδήποτε ελληνικής εταιρίας, μπορείς να πας να βάλεις αγελάδες να παράξεις γάλα και να το πουλήσεις στη φάγε φθηνότερο και καλύτερο από του γερμανού. Μέχρι τότε να λέμε ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα κάποια ελληνικά προιόντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν είναι λίγο παράδοξο ότι και καλά το γερμανικό γάλα είναι πιο ανταγωνιστικό από το ντόπιο; -δηλώνω άγνοια περί του θέματος- αλλά μου φαίνεται ΠΟΛΥ παράξενο...

    πχ στα σούπερ μάρκετ είναι δυνατόν να βρεις σκόρδα Αργεντινής ξέρω-γω που να είναι πιο φθηνά από τα ντόπια...φαντάσου λοιπόν οι νοικοκυρές να λένε "καλά που είναι και οι Αργεντινοί και τρώμε και σκόρδα, γιατί για τα ντόπια δεν περισσεύουν λεφτά..."

    θέατρο του παραλόγου και πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου είναι όπως το λες. Θέατρο του παραλόγου. Το θέμα είναι να εντοπίσουμε και τους πρωταγωνιστές που στο συγκεκριμένο έργο είναι όλη η ελληνική κοινωνία, όλοι μας, που δυστυχώς βολευτήκαμε με το εύκολο χρήμα και δεν πήραμε χαμπάρι ότι φτιάχνουμε παλάτια στην άμμο. Το αποτέλεσμα είναι να εισάγουμε λεμόνια Ισπανίας, ντομάτες Βελγίου, γάλα Γερμανίας κτλ.Πρόσεξε όχι Σκοπίων, Τουρκίας ή Ουγκάντας. Μιλάμε για ευρωπαικές χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο. Γιατί σου φαίνεται περίεργο ότι το γερμανικό γάλα είναι πιο ανταγωνιστικό; Ο Γερμανός αγρότης επένδυσε, φρόντισε να φτιάξει σταύλους (εδώ έχουμε ακόμα στάνες με τσίγκια παρά τις επιδοτήσεις που πήραμε) να αγοράσει αρμεχτήρια, παγολεκάνες συλλογής γάλακτος κτλ κτλ. επίσης έριξε δουλειά και μεράκι στην κτηνοτροφία και την έκανε την αποκλειστική του δραστηριότητα. Αγόρασε πολλά ζωντανά για να έχει οικονομίες κλίμακος και γενικά είδε την κτηνοτροφική ενασχόληση σοβαρά. Ο Έλληνας αγρότης δυστυχώς δεν είχε τη βοήθεια του κράτους για το πως έπρεπε να διαθέσει τις επιδοτήσεις που του δόθηκαν. Τα λεφτά δόθηκαν αλλά έγιναν σαλονάκια και αυτοκίνητα. Φυσικά τα παραπάνω δεν αφορούν τους πάντες. Υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Παρ όλα αυτά όμως αφορούν την πλειοψηφία. Η πραγματικότητα αυτή ισχύει για όλη την ελληνική κοινωνία. Απλά τώρα το συζητάμε από μια πολύ συγκεκριμένη οπτική γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη φίλε μου για την έκφραση ,αλλά λες αρλούμπες.Ο Γερμανός αγρότης δεν έφτιαξε κανένα στάβλο με τον ιδρώτα του αξιοποιώντας τις επιδοτήσεις κλπ.Όπως οι περισσότεροι αγρότες στη ''σύγχρονη'' δυτική Ευρώπη και Αμερική ,έπεσαν θύματα των άμεσων και έμμεσων απειλών των εταιριών τροφίμων όπως nestle,monsanto,mcdonalds κλπ.Οσό για την κατάσταση των ''στάβλων'' στην Ευρώπη και δη στην Αμερική...την έχεις δει εσύ προσωπικά???Έχεις δει σε τί συνθήκες ζουν τα καημένα τα πλάσματα για να παράγουν το γάλα που θες εσύ να πιεις για να γεμίσεις (και καλά) τα κόκκαλα σου με ασβέστιο...άσε φίλε ,προτιμώ την στάνη με τα κατσικάκια και τα μοσχαράκια που κυκλοφορούν και λίγο έξω στην εξοχή και τρώνε και χορταράκι του θεού ,παρά αυτή τη σαπίλα με τα αντιβιωτικά και τις ορμόνες και το άγχος,πόνο,φόβο που επικρατεί εκεί μέσα σε αυτούς τους ''στάβλους'' που λες εσύ....Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί το γάλα είναι ατελείωτο και τα ράφια είναι πάντα γεμάτα?Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο άνθρωπος πίνει γάλα .....αγελάδας???Έχεις αναρωτηθεί ποτέ μήπως είσαι ολίγον υπό εγκεφαλική μαλάκυνση και το μόνο που δείχνεις στο σχόλιο σου ,είναι η εμπάθεια σου προς τους αγρότες της Ελλάδας,που λόγω του παραδοσιακού τρόπου εκτροφής ,κρατούσαν ψηλά την ποιότητα των ελληνικών γαλακτοκομικών προιόντων.Άλλα έννοια σου,και -δυστυχώς- αυτό δρομολογείται εδώ και κάμποσα χρόνια ΚΑΙ στην Ελλάδα.Να μπουν οι παγκόσμιες εταιρίες τροφίμων και να εξαφανίσουν ή να ''απορροφήσουν'' τις φάρμες της Ελλάδας...

      Διαγραφή
  4. Διαφημηστε λιγο το μλοκς σας να το μαθη ο κοσμος ειστε οτι καλυτερο.ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σορι κιολας,ειμαι φανατικα κατα των πολυεθνικων,αλλα γιατι να παιρνεις ελληνικη προιοντα εφ'οσον τα ξενα ειναι πολυ πιο ποιοτικα και φθηνα?Ισως φαινεται επιθετικο αλλα καλυτερα κανε εσυ μια ερευνα αγορας,δες τι σχεση εχουν οι ελληνικες μπουρδες που χρυσοπληρωνουμε σε συγκριση με καποια απο τα ξενα προιοντα,και μετα κατεληγε στο συμπερασμα "να ψωνιζουμε μονο ελληνικα"

    Φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Greek Yogurt" stin Ameriki simainei giaourti pixto, oxi Ellinikis proelefsis. Me alla logia einai eidos giaourtiou, kai den simainei "Made in Greece". To klassiko Amerikaniko giaourti einai neroulo (se vathmo aidias gia mena, omos einai prosopiko thema gefsis). Polles ntopies (Amerikanikes) etairies paragoun kai pouloun "Greek Yogurt" me afto to onoma. Stin EU ontos iparxoun kanonismoi gia tin xrisi onomaton trademarks (opos i feta), alla i Ameriki profanos den akolouthei tous idious kanones.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστός ο αποπάνω κύριος που αν έγραφε Ελληνικά θα ήταν τέλειος. Όντως με την ονομασία greek yogurt, εννοούν το πηχτό γιαούρτι σε αντιδιαστολή με το δικό τους νερουλό.

    Ενας φίλος από πιο πάνω είπε οτι δεν υπάρχει Ελληνικό γάλα????
    Τότε αυτό που πετιέται στους δρόμους από τους αγρότες κάθε τρεις και λίγο τι είναι? λέω τώρα εγώ ο άσχετος, δεν είναι γάλα?
    Και αν σε ένα είδος ευρείας κατανάλωσης εισάγουμε την πρώτη ύλη, και τη δική μας την πετάμε, κι αν εισαγουμε, π.χ. μέλι ακόμη και χαμομήλι από τη Γερμανία και απο την Ευρώπη γενικότερα, πως στο καλό να μη βουλιάξει η οικονομία της Ελλαδίτσας?
    Και να μη ξεχάσω τις οδοντογλυφίδες από την Τουρκία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και κατα καιρους το τοπινο της μεβγαλ εχει γερμανικο γαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΓΑΛΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΠΛΑΝΗ ΤΡΩΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΚ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ. ΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΣΕ ΤΙ ΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ. ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΛΟΓΥΑΛΙΣΜΕΝΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ .ΤΟΥΣ. ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΑΛΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα χρυσόστομε με τους άσχετους εδώ μέσα πλην του /των blogger που κάνουν καλή δουλειά

      Διαγραφή
  10. Κοιταξτε λιγο και την προελευση προϊόντων αλλων εταιριών. π.χ.: τα γαλατα της νουνου παραγονται στην ευρωπαϊκη ένωση και επισης πολλα αλλα χρησιμοποιούν γαλα εισαγωγής(τοπινο).οσο για τις αρωματικές ύλες στο γάλα μονο για να καλυψουν κακη ποιότητα δεν χρησιμοποιούνται.επισης,οσο αφορα την παραλαβη τους απο τα καλογυαλισμενα βυτια , οπως προαναφερθηκε, και την ποιότητα τους σε πολλες περιπτωσεις ξεπερνουν τα δικά μας "καλα" γαλατα καθως ο Ελληνας παντα θεωρει οτι θα την γλυτωσει και πασαρει οτι προβληματικο γαλα εχει στις διαφορες εταιρειες πιστευοντας οτι κανεις δεν θα τον ελεγξει!Βεβαια δεν μπορουν να μπουν ολοι οι κτηνοτροφοι στο ιδιο τσουβαλι αλλα και ουτε θεωρω πως ειναι καλυτερο οι εταιρειες να μην βοηθουν τους Ελληνες. Απλα λεω πως δεν πρεπει να καταδικαζουμε ενα προϊόν μονο και μονο επειδη χρησιμοποιεί ελεγμένες αλλα εισαγώμενες πρώτες ύλες. Και μην ξεχνατε πως οι εταιρειες που παραγουν αυτα τα προϊόντα στελεχώνονται από ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ που ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κλασσικό παράδειγμα του σαθρού συστήματος και των καρτέλ που λυμαίνονται την ελληνική αγορά και το εμπόριο. Οι γονείς μου καλλιεργούν και παράγουν ακτινίδια. Εξάγουν κάθε χρόνο στη Γερμανία σχεδόν 100 τόνους ακτινίδια με αντίτιμο 0.30-0.40 ευρώ το κιλό.
    Το συγκεκριμένο προϊόν σαφώς κατώτερης ποιότητας κατά την προσωπική μου άποψη και εισαγόμενο από την άλλη άκρη του κόσμου, τη Ν.Ζηλανδία πωλείται στα ράφια 2.50-3.20 ευρώ.
    'Αντε βγάλτε συμπέρασμα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις