Μήπως σε βλάπτει η γαλοπούλα που τρως;
Έχουμε αναφέρει αρκετά πράγματα για τα νιτρώδη που βρίσκονται στα παριζάκια. Ωστόσο δεν βρίσκονται μόνο εκεί, σχεδόν όλα τα αλλαντικά περιέχουν νιτρώδη. Για παράδειγμα η καπνιστή γαλοπούλα (ακόμα και αυτή που έχει λιγότερα λιπαρά) που επιλέγουμε ως υγιεινή επιλογή περιέχει νιτρώδη και αλάτι. Με λίγα λόγια το πρόβλημα δεν είναι τόσο το είδος του κρέατος, αλλά η διαδικασία συντήρησης. Προτίμησε φρέσκο κρέας μέσα στο σάντουιτς σου η φάε σάντουιτς και χωρίς κρεας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
Σίγουρα και η γαλοπούλα περιέχει νιτρώδη και τα σχετικά αλλά προσωπικά προτιμώ να βάλω 2 φέτες βραστή γαλοπούλα στο τοστ που θα φάω παρά σαλάμι, πάριζα κτλ. Και να μην ξεχνάμε ένα βασικό παράγοντα: δεν μπορούμε να κόψουμε τα πάντα γιατί στο τέλος θα καταρεύσουμε ψυχολογικά και μετά είναι που θα τρώμε ότι να ναι!! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή δε θυμάμαι τον εαυτό μου να τρώει γαλοπούλα από παλιά, αντικατέστησα τη δεύτερη φέτα με τυρί μιας και δεν είμαι φαν του γάλατος και των γιαουρτιών. Εξάλλου το θέμα δεν είναι να κόψουμε εντελώς τη γαλοπούλα απλά να βάζουμε μέσα φρέσκια και όχι αλλαντικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ήταν πιο χρήσιμο για εμάς τους αναγνώστες του blog αν μιλούσαμε με συγκεκριμένες μάρκες προϊόντων. Υπάρχει π.χ. γαλοπούλα βραστή στα super markets που να μην περιέχει νιτρώδη και αλάτι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΡιξτε μια ματια, στο ποσοστο κρεατος που περιεχει η γαλοπουλα που τρωτε. Μολις το ειδα(65%),αμεσως την πεταξα και εψαξα και βρηκα αλλη μαρκα(απο γνωστο σουπερ μαρκετ) με 90% γαλοπουλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ βραστή Γαλοπούλα περιέχει νιτρώδη; είναι όπως τα άλλα επεξεργασμενα κρέατα ;
ΑπάντησηΔιαγραφή