Το Σύνδρομο του Μπουφέ.

Όλοι έχουμε βρεθεί η βρισκόμαστε διακοπές σε ξενοδοχείο με πρωινό-ημιδιατροφή κτλ. Τι σημαίνει αυτό; Για πολλούς σημαίνει ότι «θα φάω όσο φαι μπορώ η και θα το πετάξω αν θέλω γιατί το έχω πληρώσει». Δεν ξέρω ποια είναι η μαγκιά εδώ. Τα ξενοδοχεία έχουν βγάλει τα έξοδα τους και το κέρδος τους είτε φας είκοσι κρουασάν είτε φας ένα. Το αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας; πιάτα φορτωμένα με φαγητά που φτάνουν για μια ολόκληρη οικογένεια, γονείς να γεμίζουν τα πιάτα των παιδιών τους με κρουασάν, κέικ, ψωμιά, πατάτες τηγανητές, (και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί η παχυσαρκία αυξάνεται επικίνδυνα στη χώρα μας), και στο τέλος το γεύματος πετιούνται εκατοντάδες κιλά φαγητού που δεν φαγώθηκε αλλά απλά το βάλαμε στο πιάτο μας γιατί υπάρχει και γιατί μπορούμε. Αξίζει να σκεφτούμε ότι μια πρόσφατη Βρετανική έρευνα αναφέρει ότι πετάμε το 1/3 του φαγητού που αγοράζουμε... και επιπλέον αυτό το φαγητό σε μεγάλο ποσοστό δεν ανακυκλώνεται με αποτέλεσμα να βλάπτει και το περιβάλλον. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείς σε ένα μπουφέ ξεπέρασε την αυτόματη σκέψη του να φορτώνεις το πιάτο σου με ότι μπορείς και διάλεξε μόνο αυτό που θες και αυτό που θα φας.

1 σχόλιο:

  1. Εγώ προσωπικά τρώω σε μπουφέ ξενοδοχείου μόνο όταν πηγαίνω εκδρομή στο εξωτερικό. Πράγματι στον πρωινό μπουφέ τρώω ...για μια βδομάδα! Αυτό όμως συμβαίνει γιατί όλη την ημέρα είμαι στο δρόμο και καταλήγω να τρώω κατευθείαν βραδινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις