Το βρήκαμε σε σούπερ μάρκετ. Περιέχει μόνο αλεύρι ολικής, αλάτι και μαγιά. Βαρύ και χορταστικό ψωμί. Χρειάζεται το ψωμί σου να έχει όλα αυτά τα συντηρητικά που έχουν τα συσκευασμένα ψωμιά; Όχι. Βρες ψωμί με τα λιγότερα συστατικά (συνήθως τοπικού φούρναρη) και απλά βάλε το στο ψυγείο όπου και διατηρείται για αρκετές μέρες.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ. Π.Χ: ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ Η ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΛΕΥΡΙ? ΤΟ ΣΚΕΤΟ ΟΛΙΚΗΣ ΔΕΝ ΤΡΟΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!. ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ???? ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΟΣΤΙΚΕΣ?? ΑΛΑΤΙ? ΖΑΧΑΡΗ? ΛΑΚΤΟΖΗ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ....
αφού γράφει στην ετικέτα 'με πρόσμειξη σικάλεως'.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι γιατί να μην ζυμώσουμε μόνοι μας;
Διαιτολόγε θέλω να κάνω μία ερώτηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν αφαιρέσω τελείως το ψωμί από τη διατροφή μου, θα πάθω κάτι? Δε θα σταματήσω να καταναλώνω δημητριακά ολικής άλεσης, ούτε θα μειώσω τις φυτικές ίνες γενικά, μόνο το ψωμί θέλω να κόψω. Το χρειάζομαι πραγματικά?
Διαιτολόγε / παιδιά, έχω μια ερώτηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΨωμί ολικής άλεσης, λέμε αυτό που αλέθεται όλος ο σπόρος μαζί με το τσόφλι του. Σωστά?
Αλεύρι σικάλεως ποιο λέμε???
Επίσης ποιο είναι καλύτερο να καταναλώνουμε?
Αγοράζω το ψωμί του Κασσίμη που είναι ολικής άλεσης.
alevri sikalis= alevri apo sikali, ena dimitriako pou kaliergite se pio droseres xores. ligoteres thermides. afta xero.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ηθελα να ρωτησω το καλαμποκαλευρο το συστινετε η οχι?? ειναι υγιεινο? ρωταω γιατι φτιαχνω μονη μου ψωμι και πολλες φορες αντι για ολικης βαζω καλαμποκαλευρο..
ΑπάντησηΔιαγραφήτελικα το καλαμποκαλευρο ειναι υγιεινο η οχι?
ΑπάντησηΔιαγραφή