Διαβάζουμε άρθρο στο in.gr: συμβουλές για υγιή καρδιά, που μας δίνει διαιτολόγος. Φτάνουμε στη τελευταία συμβουλή: Μειώστε το κορεσμένο λίπος. Ο συγγραφέας αναφέρει πολύ σωστά ότι η υπερκατανάλωση λίπους και χοληστερόλης αυξάνει την προδιάθεση για καρδιαγγειακά νοσήματα και αφήνει το καλύτερο για το τέλος: ο διαιτολόγος μας εξηγεί ότι "μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε πιο άνετα τα αλλαντικά, καθώς κυκλοφορούν στην αγορά αλλαντικά με ελαιόλαδο, στα οποία το μεγαλύτερο μέρους του ζωικού λίπους που παραδοσιακά περιέχουν έχει αντικατασταθεί από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες. Συνεπώς, τα συγκεκριμένα προϊόντα αποτελούν μία σαφώς πιο υγιεινή επιλογή που εναρμονίζεται με τις σύγχρονες διατροφικές συστάσεις." Χμμμμ, σας θυμίζει κάτι; Εμείς γνωρίζουμε μόνο μία εταιρία αλλαντικών που έχει αντικαταστήσει το κορεσμένο λίπος με ελαιόλαδο. Θα το ξαναπούμε εδώ αλλά προφανώς ο συγκεκριμένος διαιτολόγος που έχει και PhD "παρέβλεψε" η μήπως "ξέχασε" μια πολύ γνωστή έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που έδειξε ότι τα επεξεργασμένα κρέατα (πχ. αλλαντικά) αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 42%. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο κίνδυνος φαίνεται να οφείλεται στο αλάτι και στα συντηρητικά που περιέχουν τα αλλαντικά και όχι από το λίπος, οπότε το γεγονός ότι μέρος του λίπους έχει αντικατασταθεί με ελαιόλαδο δεν μειώνει τον κίνδυνο ιδιαίτερα. Το κακό με όλη αυτή την υπόθεση είναι... ότι πολλοί άνθρωποι διάβασαν αυτό άρθρο, ίσως και άνθρωποι που έχουν προβλήματα με τη καρδιά τους και θα ακολουθήσουν αυτή συμβουλή του κύριου διαιτολόγου πιστεύoντας ότι κάνουν κάτι καλό στον οργανισμό τους ενώ στην ουσία το βλάπτουν. Και για να μην ξεχνιόμαστε ο διαιτολόγος που έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο είναι ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας διαιτολόγων Nutrimed.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
giayto to goustarw ayto to site..giati ta lete xyma kai tsouvalata.na kseroume k meis ti mas ginete.
ΑπάντησηΔιαγραφήTo link στο In.gr δε δουλευει. Αν μπορειτε φτιαξτε το.
ΑπάντησηΔιαγραφήTo link διορθώθηκε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πάαραα πολύ όταν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους...
ΑπάντησηΔιαγραφή