Μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ταφτς έδειξε ότι άτομα που καταναλώνουν τουλάχιστον 3 μερίδες προϊόντων που παράγονται από ολικής αλέσεως δημητριακά την ημέρα, και λιγότερο από μία μερίδα προϊόντων που παράγονται από επεξεργασμένα δημητριακά είχαν 10% λιγότερο σωματικό λίπος. Και όχι μόνο το επιφανειακό λίπος (υποδόριο) αλλά και αυτό που περιβάλλει τα όργανα (σπλαγχνικό). Πριν όμως χαρείς γιατί τρως δημητριακά που αναφέρουν στη συσκευασία τους ότι είναι ολικής αλέσεως, θα πρέπει να ξέρεις ότι σε αυτή τη περίπτωση ολικής αλέσεως τροφές θεωρούνται αυτές οι τροφές που είναι 100% ολικής αλέσεως δηλαδή παράγονται μόνο από ολικής αλέσεως δημητριακά. Βλέπουμε παντού αυτόν τον όρο αλλά στη πραγματικότητα σπάνια έχουμε δει γνωστές μάρκες δημητριακών και ψωμιών να είναι 100% ολικής. Συνήθως ένα μέρος τους παράγεται από ολικής αλέσεως δημητριακά και το υπόλοιπο από επεξεργασμένα δημητριακά. Προτίμησε...σκέτα μη-επεξεργασμένα δημητριακά όπως βρώμη, ψωμί και ζυμαρικά που παράγονται μόνο από ολικής αλέσεως αλεύρι και αναποφλοίωτο ρύζι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
Εγώ πιστεύω ότι τα άτομα που επιλέγουν προϊόντα ολικής αλέσεως τείνουν να έχουν μια γενικότερη καλή διατροφή. Δηλαδή για να μπεις στη διαδικασία να πάρεις προϊον ολικής αλέσεως σημαίνει ότι σε προβληματίζει γενικά το θέμα της διατροφής και προσέχεις και λογικό είναι να έχεις λιγότερο ποσοστό λίπους σε σχέση με τους υπόλοιπους. Εν κατακλείδι, η έρευνα δε μας λέει και πολλά. Κανένας βέβαια δεν αναιρεί τη σπουδαιότητα των ολικής αλέσεως αλλά για άλλους λόγους.
ΑπάντησηΔιαγραφήSP
Έχω πάρει αρτοπαρασκευαστή και φτιάχνω μόνος μου ψωμί με αλεύρι ολικής άλεσης. Βάζω μέσα και διάφορα σπόρια (ηλιόσπορο, λιναρόσπορο, σίκαλη κτλ).Μπορώ να πω ότι γίνεται γευστικότατο και πλέον δεν μπορώ να φάω ψωμί με απλό αλεύρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατα ποσο ομως μπορει ενας κοινος ανθρωπος να το υποστηριξει αυτο οικονομιΚΑ?Θελω να πω πως αν αγοραζεις μονος σου το αλευρι ολικης και τους διαφορους σπορους για να προσθεσεις συμφερει η σου βγαινει πιο ακριβο?Απο που μπορω να προμηθευομαι αλευρι ολικης?
ΑπάντησηΔιαγραφήAΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ?ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΑΛΕΥΡΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχεις δίκιο, δεν μεγάλωσαν γενιές και γενιές με άσπρο αλεύρι, το άσπρο αλεύρι εμφανίστηκε το 60 στην Ελλάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?ΘΛΙΨΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΛΛΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΩ
ΑπάντησηΔιαγραφή