Μπορεί να μην έχεις έλεγχο για το πως τα σούπερ μάρκετ διαχειρίζονται τα τρόφιμα και τα προϊόντα τους, μπορείς όμως να προστατευτείς λαμβάνοντας τα μέτρα σου:
*Έλεγξε την ημερομηνία λήξης, αλλά και παραγωγής.
*Ψάξε τα προϊόντα, συχνά τα πιο φρέσκα βρίσκονται στο πίσω μέρος των ραφιών.
*Απόφυγε να αγοράζεις φρούτα και λαχανικά που έχουν τρυπηθεί η έχουν σχισμές, είναι είσοδος για τα μικρόβια.
*Όταν αγοράζεις αυγά έλεγξε τα να μην έχουν σπάσει.
*Όταν αγοράζεις κονσέρβες, μην αγοράζεις αυτές που έχουν χτυπηθεί.
*Αγόρασε πρώτα όλα τα προϊόντα που δεν χρειάζονται ψυγείο και στο τέλος τα φρέσκα (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρέατα).
*Όταν αγοράζεις κρέας η ψάρι, εκτός από τη συσκευασία στην οποία τυλίγεται, βάλε το και σε χωριστή πλαστική σακούλα, έτσι ώστε τα ζουμιά να μην πάνε πουθενά αλλού.
*Όταν αγοράζεις κατεψυγμένα προϊόντα, μην διαλέξεις αυτά που φαίνεται να έχουν ξεπαγώσει λίγο.
*Όταν φτάσεις σπίτι βάλε αμέσως όλα τα φρέσκα τρόφιμα στο ψυγείο.
*Και τέλος αν και ακούγεται υπερβολικό... καθάρισε το χερούλι του καλαθιού η καροτσιού με ένα υγρό αντιβακτηριακό μαντιλάκι. Πόσοι άνθρωποι τα έχουν ακουμπήσει και πότε το έχουν καθαρίσει τελευταία; Κανείς δεν ξέρει. Σκέψου ότι πιάνεις το καρότσι αλλά συγχρόνως πιάνεις και τρόφιμα που θα φας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου