Μιας και είναι μέρες γιορτής αποφασίσαμε να αναρτήσουμε μια πρόσφατη έρευνα για την σαμπάνια. Ερευνητές από τη Γαλλία ανακάλυψαν τον καλύτερο τρόπο να σερβίρουμε τη σαμπάνια (και άλλα αφρώδη κρασιά) για να μη χάσει τις φυσαλίδες και τη γεύση της. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry έδειξε ότι ο καλύτερος τρόπος να σερβίρεις τη σαμπάνια είναι από τα πλάγια σιγά-σιγά (όπως στη φωτογραφία). Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό διατήρησε τη διπλάσια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το αν σερβίρεις τη σαμπάνια χύνοντας τη κατευθείαν στη μέση του ποτηριού. Επιπλέον η έρευνα έδειξε ότι όταν η σαμπάνια είναι κρύα (ιδανικά στους 4 βαθμούς κελσίου), αυτό βοηθά στη μείωση της απώλειας διοξειδίου του άνθρακα. Και μιας και μιλάμε για αλκοόλ, αυτές τις μέρες μπορεί να πιούμε πολύ, κάνε κλικ εδώ για να δεις τι πρέπει να κάνεις.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου