Τα αναψυκτικά λαϊτ μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης εμφράγματος κατά 61%.

Άλλος ένας λόγος να μην πίνουμε αναψυκτικά λάιτ. Αυτό υποστηρίζει έρευνα που παρουσιάστηκε χθες στο Διεθνές Συνέδριο Εμφράγματος στο Λος Άντζελες που οργανώνεται από την Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρία και τη Αμερικάνικη Εταιρία Εμφράγματος. Περιληπτικά η έρευνα έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν καθημερινά αναψυκτικά λάιτ (διαίτης) είχαν 61 τοις εκατό υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν εγκεφαλικό επεισόδιο η έμφραγμα. Η έρευνα συγκέντρωσε πληροφορίες από 2564 άτομα που έλαβαν μέρος στη έρευνα ΝΟΜΑS που είναι μια συνεργασία των ερευνητών του Πανεπιστήμιου της Κολούμπια στη Νέα Υόρκη και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μαϊάμι Miller, που ξεκίνησε το 1993 για να εξετάσει την εμφάνιση εγκεφαλικών επεισοδίων και τους παράγοντες κινδύνου. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ακόμα και όταν έλαβαν υπόψη τους άλλους παράγοντες των συμμετεχόντων όπως ηλικία, κάπνισμα, άσκηση, κατανάλωση αλκοόλ, θερμιδική πρόσληψη, και ακόμα παρουσία μεταβολικού συνδρόμου αλλά και ιστορικό καρδιακής νόσου το ποσοστό κινδύνου διατηρήθηκε υψηλό στο 48%. Η επικεφαλής της μελέτης και επιδημιολόγος... της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μαΐάμι Miller, Χάνα Γκάρντνερ, Sc.D.,αναφέρει ότι "αν τα αποτελέσματα μας επιβεβαιωθούν από μελλοντικές μελέτες τότε τα αναψυκτικά λάιτ μπορεί να μην είναι τα ιδανικά υποκατάστατα κανονικών αναψυκτικών".

1 σχόλιο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις