Στο τελευταίο μέρος έχουμε συμπεριλάβει τη διατροφική αξία των πιο συνηθισμένων ξένων τυριών και τελειώνουμε με τα γενικά συμπεράσματα σε ότι αφορά όλα τα τυριά.
*Τσένταρ: Θερμίδες: 121, Πρωτεΐνη: 7,4 gr., Λιπαρά: 9,9 gr., Ασβέστιο: 216 mg
*Παρμεζάνα: Θερμίδες: 118, Πρωτεΐνη: 10,7 gr., Λιπαρά: 7,7 gr., Ασβέστιο: 355 mg
*Ένταμ: Θερμίδες: 101, Πρωτεΐνη: 7,1 gr., Λιπαρά: 7,9 gr., Ασβέστιο: 207 mg
*Έμενταλ: Θερμίδες: 114, Πρωτεΐνη: 8 gr., Λιπαρά: 8,3 gr., Ασβέστιο: 237 mg
*Γκούντα: Θερμίδες: 106, Πρωτεΐνη: 7,5 gr., Λιπαρά: 8,2 gr., Ασβέστιο: 210 mg
*Ροκφόρ: Θερμίδες: 111, Πρωτεΐνη: 6,5 gr., Λιπαρά: 9,2 gr., Ασβέστιο: 198 mg
*Μοτσαρέλα: Θερμίδες: 90, Πρωτεΐνη: 6,6 gr., Λιπαρά: 6,7 gr., Ασβέστιο: 152 mg
Περισσότερες Θερμίδες
Ελληνικό Τυρί: Γραβιέρα Νάξου
Ξένο Τυρί: Τσένταρ
Λιγότερες Θερμίδες
Ελληνικό Τυρί: Μυζήθρα Θεσσαλίας
Ξένο Τυρί: Μοτσαρέλα
Ελληνικό Τυρί: Κεφαλοτύρι Μακεδονίας
Ξένο Τυρί: Τσένταρ
Λιγότερο Λίπος
Ελληνικό Τυρί:Μυζήθρα Θεσσαλίας
Ξένο Τυρί: Μοτσαρέλα
Περισσότερο Ασβέστιο
Ελληνικό Τυρί: Κεφαλοτύρι Κρήτης
Ξένο Τυρί: Παρμεζάνα
Λιγότερο Ασβέστιο
Ελληνικό Τυρί: Μυζήθρα Μακεδονίας
Ξένο Τυρί: Μοτσαρέλα
Εμενα παντως δυο πραγματα με απασχολουν οσο αναφορα το τυρι και τα γαλακτοκομικα γενικοτερα. Πρωτον αν τα ζωα απο τα οποια προερχεται η πρωτη υλη εχουν θραφει με μεταλλαγμενες ζωοτροφες και δευτερον η προελευση του γαλακτος υπο το φοβο των διοξινων. Δυστυχως και τα δυο ειναι δυσκολο να ελεγχουν οποτε ο Θεος βοηθος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαιτολόγε σε ευχαριστούμε πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τυρί cottage?
Το λαδοτύρι Μυτιλήνης?
Πάντως δεδομένου οτι το γάλα είναι ένα ζωντανό υλικό άμεσα συνδεδεμένο με τη διατροφή των ζώων πώς εξασφαλίζεται π.χ. η περιεκτικότητα σε ασβέστιο οτι είναι στάνταρ σε κάθε παρτίδα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΙΑΙΤΟΛΟΓΕ ΕΧΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΑΠΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΙΒΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ SITE ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
Π.Χ ΓΙΑ ΤΗ Μυζήθρα Θεσσαλίας ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΛΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ"
ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ "ΜΟΝΑΔΑ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ "ΤΙΜΗ"
ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ 0% ΣΥΣΤΑΣΗ ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΛΗ 66,1....ΟΚ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΕΙ TRANS ΟΤΙ ΕΧΕΙ 0% ΣΥΣΤΑΣΗ ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗ 6,4 ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΛΑΦΡΥ ΤΥΡΙ ΟΠΩΣ Η ΜΥΖΗΘΡΑ ΕΧΕΙ TRANS ???????????ΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ TRANS....ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΛΙΠΑΡΑ????????????
Υπάρχουν και φυσικά τρανς λιπαρά τα οποία βρίσκονται στο κρέας όπως μοσχάρι, πρόβατο και κατσίκι και τα προϊόντα τους (γαλακτοκομικά). Αυτά τα λιπαρά σύμφωνα με έρευνες δεν συσχετίζονται με τα προβλήματα υγείας όπως τα τεχνητά τρανς λιπαρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήAAAAAAAAAA MALISTA OK KATALABA TWRA TH DIAFORA...
ΑπάντησηΔιαγραφήAPLA TA GNWSTA TRANS POY EXOYN GIA PARADEIGMA TA KROYASAN EINAI TEXNHTA EINAI AYTA POY FTIAXNOYME EMEIS OI ANTHRWPOI KANOYME TO YGRO STEREO ME TH METHODO THS YDROGONWSHS.......DIAITOLOGE EISAI POLU PROXW MH STAMATAS ETSI SYEXISE!!!!!!
με ποιο Ελληνικό τυρί θα μπορούσα να αντικαταστήσω την Ιταλική μοτσαρελα ;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαιτολόγε με την αφορμή του προηγούμενη αναγνώστη που ρώτησε για τη μοτσαρέλα, θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ το ίδιο για την παρμεζάνα. Επειδή προσπαθώ να καταναλώνω Ελληνικά προϊόντα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο τυρί που να μοιάζει στη γεύση με την Ιταλική παρμεζάνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ
Μιρέλλα
sta posa gramaria eiani ta parapanw?
ΑπάντησηΔιαγραφή] gt den einai sta 100
Γράφει ότι είναι ανά 30 γραμμάρια
ΑπάντησηΔιαγραφή