Σχετικά με το βακτήριο στα Ισπανικά αγγούρια.

Οι αρχές αναφέρουν ότι έχουν προκληθεί 14 θάνατοι ενώ έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί 329 άτομα. Στις 26 Μαΐου αναφέρεται ότι αγγούρια μολυσμένα με το βακτήριο ήταν από τη Μάλαγα και Αλμερία στη Ισπανία. Ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες και αναφέρεται ότι τα αγγούρια μπορεί να μολύνθηκαν κατά τη μεταφορά τους η και από άλλες πηγές. Οι Ισπανοί σταμάτησαν τις δραστηριότητες στις φάρμες στις συγκεκριμένες περιοχές ενώ αναφέρεται ότι αυτά τα αγγούρια μπορεί να διανεμήθηκαν και στην Ουγγαρία, Αυστρία, Γαλλία,Λουξεμβούργο και Τσεχοσλοβακία. Οι υπηρεσίες υγείας της Γερμανίας συστήνουν στο κοινό να αποφύγει την κατανάλωση αγγουριού, ντομάτας και μαρουλιού. Η Αυστρία απαγόρευσε την εισαγωγή αγγουριών, ντομάτας και μελιτζάνας μέσω Γερμανίας, ενώ η Ρωσία απαγόρευσε την εισαγωγή κάποιων λαχανικών από Γερμανία και Ισπανία και αναφέρει ο διευθυντής προστασίας του καταναλωτή ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση θα απαγορεύσουν την εισαγωγή λαχανικών από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τι είναι αυτό το βακτήριο;
Το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο E.coli. είναι μια υποκατηγορία του βακτηριδίου Ε. Coli που μπορεί να προκαλέσει διάρροια ή αιμορραγική κολίτιδα στους ανθρώπους. Η αιμορραγική κολίτιδα στη συνέχεια μπορεί να προκαλέσει αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), που είναι σημαντική αιτία της οξείας νεφρικής ανεπάρκειας. Οι πηγές αυτού του βακτηρίδιου είναι ζώα όπως τα βοοειδή και τα πρόβατα, τα οποία είναι μολυσμένα, αλλά ασυμπτωματικά και αποβάλουν το βακτήριο στα κόπρανα. Οι άνθρωποι μολύνονται με το βακτήριο όταν... έρχονται σε άμεση επαφή με τα ζώα, τους μεταφορείς των ζώων, περιττώματα τους, αλλά και από μολυσμένο έδαφος ή νερό, και από την κατανάλωση άψητου κιμά και μολυσμένων λαχανικών και φρούτων.

5 σχόλια:

  1. Τρελες αγελαδες, διοξινες, νοσος των πτηνων, νοσος των χοιρων, βακτηριδια, μεταλλαγμενα, ραδιενεργεια...

    What a wonderful world...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαιτολόγε ελληνικής προέλευσης ντομάτες και μαρούλι και αγγούρια, μπορούμε να φάμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και πως ξέρουμε οτι είναι όντως ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλα ντε.. Καλά τα λες..
    Πως ξέρουμε ότι είναι όντως ελληνικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα είναι άλλο!!

    Αυτοί που έχουμε το δικό μας μικρό παρτέρι με λαχανικά και αγοράσαμε χωνεμενη κοπριά (humus)χωρίς ιδιαίτερη γνώση...πως ξέρουμε ότι δεν έχει εισαχθεί στην Ελλάδα μολυσμένη κοπριά; Γιατί όλες οι συσκευασίες μιλάνε για ελέγχους και πιστοποιήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις