Νέο όπλο κατά την παιδική παχυσαρκία η μήπως όχι;

Διαβάζαμε για μια έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο ενδοκρινολογίας που έγινε στη Βοστόνη από Έλληνες ερευνητές που έγινε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι υπέρβαρα κορίτσια 10-14 ετών που ακολουθούσαν υγιεινό πρόγραμμα διατροφής όπου κατανάλωναν επιδόρπια χωρίς ζάχαρη με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, 4 φορές την εβδομάδα, είχαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους, σε σχέση με τα παιδιά που είχαν την ελεύθερη επιλογή ενός γλυκού μία φορά την εβδομάδα. Εμάς κάτι μας θύμισε αυτό και αν και δεν θέλουμε να είμαστε καχύποπτοι υπήρχαν κάποια πράγματα που μας προβλημάτισαν. Αυτή η έρευνα λοιπόν έγινε σε συνεργασία με την εταιρία "ΓΙΩΤΗΣ" που παράγει τα επιδόρπια με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη "Sweet & Balance", και μπορείς να βρεις μια περίληψη της έρευνας στην ιστοσελίδα τους. Ποια ήταν η συνεργασία; Σύμφωνα με το φυλλάδιο της Ενδοκρινολογικής Κοινότητας (The Endocrine Society) που περιλαμβάνει τις περιλήψεις όλων των ερευνών που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, αναφέρεται ότι ενα μέρος της έρευνας χρηματοδοτήθηκε από την ΓΙΩΤΗΣ ενώ δώρισαν και τα γλυκά που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη (μα φυσικά αφού θέλουν να αποδείξουν ότι τα γλυκά τους μπορούν να σε αδυνατίσουν). Υπάρχουν ερωτηματικά για αυτή την μικρή έρευνα (29 κορίτσια) με τα οποία δεν θα ασχοληθούμε τώρα, αλλά όπως και να έχει το να χρηματοδοτείται μια έρευνα από εταιρία που έχει άμεσο συμφέρον είναι λίγο προβληματικό. Και κάτι άλλο: όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν τα προϊόντα Sweet & Balance πριν από 2 χρόνια η Δρ. Δασταμάνη επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας, ήταν ομιλήτρια στο πάνελ της παρουσίασης τότε...
Εμείς πάντως έχουμε κάνει κριτική σε ένα από τα προϊόντα Sweet and Balance εδώ.

2 σχόλια:

  1. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμμύδια?
    Η πληρωμένη έρευνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις