Έχουμε δει πια αρκετές περιπτώσεις παραπληροφόρησης ιδιαίτερα από τις εταιρίες παιδικών τροφών και παιδικού γάλακτος. Αυτή εδώ η περίπτωση είναι ακόμα πιο προκλητική. Το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Noulac το οποίο προωθείται για παιδιά άνω των 6 μηνών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν περιέχει ζάχαρη, η ετικέτα αναφέρει "χωρίς ζάχαρη". Ωραία όντως ζάχαρη δεν περιέχει, όμως πρόσθετα σάκχαρα περιέχει, και αυτό το διαπιστώνεις πολύ εύκολα αν ξέρεις να διαβάζεις. Η λίστα των συστατικών βρίσκεται δίπλα σε αυτόν τον ισχυρισμό και δείχνει ότι το προϊόν περιέχει σιρόπι γλυκόζης. Το σιρόπι γλυκόζης είναι μια μορφή σακχάρου. Σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Ο ισχυρισμός ότι τρόφιμο δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα, καθώς και κάθε ισχυρισμός που ενδέχεται να έχει το ίδιο νόημα για τον καταναλωτή, μπορεί να χρησιμοποιείται μόνον όταν το προϊόν δεν περιέχει πρόσθετους μονοσακχαρίτες ή δισακχαρίτες ή άλλο τρόφιμο που χρησιμοποιείται για τις γλυκαντικές του ιδιότητες." Η γλυκόζη όμως είναι μονοσακχαρίτης. Οπότε ο ισχυρισμός της ΝΟΥΝΟΥ "χωρίς ζάχαρη" παραπέμπει στην σκέψη ότι αυτό το προϊόν δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα. Όμως η ΝΟΥΝΟΥ παίζει με τις λέξεις, σου λέει ότι δεν περιέχει ΖΑΧΑΡΗ (και όχι πρόσθετα σάκχαρα). Έτσι εννοεί στην κυριολεξία την ζάχαρη γνωστή επιστημονικά και ως σακχαρόζη οπότε ναι όντως δεν περιέχει ζάχαρη αλλά περιέχει πρόσθετα σάκχαρα (σιρόπι γλυκόζης). Ωστόσο και πάλι νομικά αυτό δεν στέκει γιατί σύμφωνα με τον παραπάνω κανονισμό απαγορεύεται και κάθε ισχυρισμός που ενδέχεται να έχει το ίδιο νόημα για τον καταναλωτή. Και ο συγκεκριμένος ισχυρισμός τι νόημα βγάζει για τον μέσο καταναλωτή; Ότι το προϊόν δεν περιέχει σάκχαρα. Μήπως μας χρωστάει κάποια εξήγηση η ΝΟΥΝΟΥ; Μήπως πρέπει να γίνει καταγγελία; Όπως και να έχει... το συμπέρασμα είναι ότι αυτό το προϊόν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα. Αν θέλετε λοιπόν να δίνετε στο 6 μηνών μωρό σας πρόσθετα σάκχαρα δώστε του ΝΟΥΝΟΥ Noulac.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
Έχεις μεγάλη εμπάθεια για τη ΝΟΥΝΟΥ!!Γιατί άραγε??
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' αυτό το άρθρο δεν βλέπω κάποια εμπάθεια. Πολύ απλά γράφει την αλήθεια...
ΑπάντησηΔιαγραφήαν το δοκιμαστε το νουνου τοτε θα δεις οτι εχει γλυκια γευση, και ειναι ετσι εξαιτιας των προσθετων σακχαρων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΜΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΑΓΟΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΖΑΧΑΡΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑς!!!!!!!ΠΩ ΠΩ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσημερα πηγα ναγορασω κ γω αυτο η το νεσλακ μου προτεινε ο γιατρος.εξοργιστηκα!!!!ελεος!!!!!!να σαι καλα που το κανες θεμα.φυσικα κ πηρα το κλασσικο νουνου που πιναμε κ μεις!ας ξυπνησουν οι γονεις!
ΑπάντησηΔιαγραφή6 μηνών πρέπει να θηλάζουν, όχι να πίνουν γλυκαντικά....
ΑπάντησηΔιαγραφή