Το τελευταίο καιρό οι συσκευές όζοντος που τις ονομάζουν και συσκευές οζονοθεραπείας προωθούνται σαν κάτι θαυματουργό το οποίο μπορεί να έχει θετική δράση για την υγεία. Να πούμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες Ο ΕΟΦ απαγόρεψε την διαφήμιση των συσκευών παραγωγής όζοντος, που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες. Αρχικά να θέλουμε να αναφέρουμε ότι ο όρος "οζονοθεραπεία" δεν αναφέρεται στην καθημερινή χρήση νερού με όζον, αλλά αναφέρεται σε μια πρακτική η οποία εφαρμόζεται από ιατρούς σαν συμπληρωματική θεραπεία για κάποιες παθήσεις και που ακόμα οι έρευνες δεν είναι ξεκάθαρες για την αποτελεσματικότητα του, ενώ αυτή η πρακτική έχει απαγορευτεί σε κάποιες χώρες. Άρα λανθασμένα αναφέρονται αυτές οι συσκευές ως συσκευές οζονοθεραπείας, δεν είναι συσκευές οζονοθεραπείας.
Όσο αφορά το νερό με όζον να τι δείχνουν οι έρευνες:
1. Το όζον χρησιμοποιείται για την απολύμανση και επεξεργασία του νερού όπως για παράδειγμα το χλώριο. Ενα παράδειγμα: το νερό στη πόλη της Νίκαιας στη Γαλλία απολυμαίνεται με όζον. Ωστόσο το νερό που υπάρχει στη χώρα μας έχει ήδη απολυμανθεί, οπότε το να προσθέσεις όζον στην ουσία δεν κάνεις κάτι παραπάνω.
2. Έρευνες έχουν δείξει ότι το νερό με όζον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει διάφορα μικρόβια και βακτήρια από φρούτα και λαχανικά, και σε βιομηχανικό επίπεδο αυτό γίνεται. Ωστόσο αυτό γίνεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, με συγκεκριμένη θερμοκρασία νερού και συγκεκριμένη συγκέντρωση όζοντος στο νερό.
3. Δεν συστήνεται να χρησιμοποιείται για την παρεμπόδιση ανάπτυξης μούχλας... η απομάκρυνση καπνού και άλλων οσμών. Και αυτό γιατί επιδρά αρνητικά στην υγεία: η εισπνοή όζοντος μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, πτώση της πνευμονικής λειτουργίας, επιδείνωση του άσθματος, ερεθισμός του λαιμού, βήχα, πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή και αυξημένη τάση για λοίμωξη του αναπνευστικού. Επιπλέον για να έχει αποτέλεσμα το όζον για να απομακρύνει τη μούχλα θα έπρεπε να είναι σε συγκεντρώσεις πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
4. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το νερό με όζον έχει καμία δράση στην υγεία. Ψάχνοντας τις έρευνες για οζονοποιημένο νερό, δεν βρήκαμε καμία έρευνα που αναφέρεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, όλες εστίαζαν σε θέματα απολύμανσης νερού και τροφών.
Τέλεια.. Μου έλυσες όλες τις απορίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ.
Αφου το νερο ειναι οπως λες ηδη καθαρισμενο γιατι τα φιλτρα απο το νερο που εχω συνδεδεμενο στο σπιτι μου γινονται καθε 2 μηνες μεσα στη λασπη και στη μαυριλα?
ΑπάντησηΔιαγραφή