Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για το πόσο βλάπτουν τα επεξεργασμένα κρέατα, ειδικά αυτά με νιτρώδη τα οποία συσχετίζονται με αυξημένες πιθανότητες καρκίνου. Είδαμε στο σούπερ μάρκετ λουκάνικα μιας όχι γνωστής μάρκας που δεν είχε συντηρητικά παρά μόνο χυμό φρούτων και λίγα συστατικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υγιεινά μιας και περιέχουν αλάτι, αλλά τουλάχιστον δεν περιέχουν τα γνωστά νιτρώδη που χρησιμοποιούνται σε αλλαντικά άλλων εταιριών.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
Παρ όλα αυτά, παραμένουν επεξεργασμένα κρέατα, άρα και ανθυγιεινά, σωστά?
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω εχω κοψει τα αλλαντικα παντως και εχω ησυχασει απο τις καουρες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συγκεκριμένη εταιρία παράγει και άλλα αλλαντικά χωρίς νιτρώδη. Οταν τα βρίσκω τα αγοράζω. Δεν τα βρίσκω όμως εύκολα.....
ΑπάντησηΔιαγραφήξέρει κανείς οτι το σπανάκι έχει 2500 ppm νιτρωδων, ενώ τα αλλαντικά 150 ? το νερό 50 ???
ΑπάντησηΔιαγραφήτο πρόβλημα είναι στα αλλαντικά που τηγανίζονται, λόγω πιθανότητας σχηματισμού νιτροζαμίνων.
φάτε απο ολα και λίγο. καλη ορεξη!
Διαιτολόγε αλήθεια είναι αυτο για το σπανάκι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά τρόφιμα περιέχουν νιτρώδη όπως σπανάκι, παντζάρια, μαρούλι, πατάτες, καρότα. Το πρόβλημα με τα αλλαντικά όμως είναι ο σχηματισμός καρκινογόνων νιτροζαμινών από την αντίδραση του νιτρώδους νατρίου με αμινοξέα όταν θερμαίνονται. Δεν είναι το ίδιο λοιπόν να τρως σπανάκι και το ίδιο να τρως πάριζα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε διαιτολόγε
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι στο σπανακι ειναι φυσικο οχι χημικο
ΑπάντησηΔιαγραφή