Ίσως όχι αν τον πίνεις έξω. Σύμφωνα με Ισπανική έρευνα του Πανεπιστημίου της Βαλένθια το 43% των δειγμάτων φρεσκοστυμμένων χυμών πορτοκαλιού από εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ είχαν επίπεδα εντεροβακτηρίων πάνω από το επιτρεπόμενο όριο σύμφωνα με το νόμο. Οι ερευνητές πήραν 190 δείγματα από διάφορες καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η παρουσία των βακτηρίων οφείλεται στον κακό χειρισμό των πορτοκαλιών και του χυμού αλλά και στο γεγονός ότι οι αποχυμωτές δεν καθαρίζονται καλά, μάλιστα οι ερευνητές επισημάνουν ότι έχουν πολλές επιφάνειες και πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σωστά. Επίσης βλέπουμε συχνά ο χυμός να μην φτιάχνεται εκείνη την ώρα αλλά πιο πριν και να αποθηκεύεται σε ποτήρια και σε κανάτες, αυτό όχι μόνο αυξάνει τις πιθανότητες ανάπτυξης βακτηρίων αλλά και την απώλεια βιταμινών και ειδικά της βιταμίνης C, που είναι...
πολύ ευαίσθητη και επηρεάζεται από την έκθεση στον φως, τον αέρα και τη ζέστη. Ίσως τελικά είναι καλύτερα να πίνεις φρεσκοστυμμένο χυμό μόνο στο σπίτι σου.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Food Control Journal.
Για ενημερωση: 34 τόνοι ληγμένα σε εργοστάσιο του Χαΐτογλου
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://seisaxthia.blogspot.com/2011/12/34.html
αν εχετε ακούση κάτι...
Ευχαριστούμε. Θα αναφερθούμε σε λίγο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια πόσο διάστημα μπορούμε να διατηρήσουμε φρεσκοστυμμένο χυμό στο ψυγείο χωρίς να αναπτυχθούν βακτήρια;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι γω εχω αυτη την απορια! μπορουμε να στυβουμε αργα το βραδυ και να τον διατηρουμε στο ψυγειο για αυριο το πρωι?
ΑπάντησηΔιαγραφήτοσο σημαντικη η παραπάνω ερώτηση κι καμια απάντση...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘανάσης
Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να στύβεις τόσες ώρες πριν χυμό, αφού δε θα μείνει ούτε μια βιταμίνη μέχρι να τον πιεις, οπότε χάνει και το νόημά του...
ΑπάντησηΔιαγραφή