Εκτός ότι αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και καρδιαγγειακών παθήσεων τώρα διαπιστώνεται ότι μπορεί να αυξήσουν και τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος, σύμφωνα με Σουηδούς ερευνητές. Πρόκειται για ανασκόπηση ερευνών από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, όπου αναλύθηκαν 11 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 6000 άτομα με καρκίνο του παγκρέατος. Η μελέτη, έδειξε ότι για κάθε μερίδα των 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος που καταναλώνει κανείς καθημερινά, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνο το παγκρέατος κατά 19% ενώ όταν η μερίδα είναι 100 γραμμάρια, αυξάνεται κατά 38%. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο καρκίνος του παγκρέατος έχει χαμηλά ποσοστά επιβίωσης.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
Πω πω τραγικό. Παλιά έτρωγα συνέχεια παριζάκι. Μετά αρχικά λόγω δίαιτας και στη συνέχεια επειδή διάβασα τα άρθρα σας και το χω κόψει τελείως. Τώρα έχω να φάω πάρα πολύ καιρό. Δύο χρόνια συγκεκριμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μπορώ να κάνω για να διώξω από πάνω μου τις πιθανότητες για καρκίνο που μάζεψα τόσα χρόνια τρώγοντας αυτές τις αηδίες?
χμμμ.... νομίζω οτι μετά από δύο χρόνια ο οργανισμός αφού δεν παρουσίασε κάτι, μάλλον έχει ξεχάσει οτι πέρασαν από μέσα του καρκινογόνες ουσίες, so don't worry :-)
ΔιαγραφήΚρίμα και είχαν ωραία γεύση. Αλλά ποιο στοιχείο φταίει γι' αυτό το θέμα. Ξέρει κανένας?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροφανώς τα συντηρητικά
ΔιαγραφήΑν δεν προεκυψε κάτι νεο, τa συντηρητικά που περιεχουν, τα νιτρωδη. Υπάρχουν ακομα και στα βιολογικα αλλαντικα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή ο τίτλος είναι μπερδευτικός σε σχέση με το κείμενο:
ΑπάντησηΔιαγραφήΛέγοντας για "Παριζάκια" μιλάμε γενικώς για αλλαντικά; Ή για την Πάριζα συγκεκριμένα;
Το "Επεξεργασμένο κρέας" είναι ένας πολύ ευρύς ορισμός που περιλαμβάνει πολλά πράγματα.
Το "Παριζάκι" πάντως, το οποίο και πλασάρετε ως... παιδικό αλλαντικό, τρομάρα τους, είναι από τα χειρότερα αλλαντικά που υπάρχουν. Προφανώς πλασάρετε ως "παιδικό" λόγω της ήπιας γεύσης του που το κάνει πιο αποδεκτό από τα παιδιά.
Στο κείμενο αναφέρουμε επεξεργασμένο κρέας και περιλαμβάνει την πάριζα, καπνιστά (ζαμπόν, γαλοπούλα κτλ.), μπέικον, λουκάνικα.
ΔιαγραφήΓια την Veronica C.Lyhnaropoulos, Σωστά αναφέρει η Veronica οφείλεται στα νιτρώδη αλλά και στο νάτριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι άλλη η Veronica κι άλλος ο Lycnaropoulos. Τα νιτρώδη και το νάτριο είναι διαφορετικά πράγματα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΙΤΡΩΔΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΣΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΟΥΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΝΔΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΑΣ . ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΑ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΖ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ .
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΝΙΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΛΕΙΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ