Άλλο ένα παράδειγμα παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ. Όχι η Μεσογειακή διατροφή δεν βλάπτει.
H Espresso News που καλό θα είναι να καλύπτει μόνο τα κοσμικά και όχι την υγεία, μας λέει: «SOS και για τη μεσογειακή διατροφή» και προσθέτει ότι δεν κάνει καλό σε όλους. Βέβαια μην νομίζεις ότι το σκέφτηκε μόνος του ο/η συγκεκριμένος δημοσιογράφος, απλά φαίνεται να το αντέγραψε από Βρετανικό ΜΜΕ που χρησιμοποιεί φανταχτερούς τίτλους που όμως δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Τα πραγματικά στοιχεία έχουν ως εξής: Οι ερευνητές ήθελαν να βρουν παράγοντες κινδύνου για άτομα με διαβήτη που είχαν ήδη ένα έμφραγμα και ήθελαν να μάθουν ποιες ήταν οι πιθανότητες να πάθουν και δεύτερο έμφραγμα. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι μία υποκατηγορία ανθρώπων που είχαν περισσότερες πιθανότητες για επαναλαμβανόμενα στεφανιαία επεισόδια, είχαν 2 κοινούς παράγοντες: υψηλά επίπεδα «καλής» χοληστερίνης HDL και υψηλά επίπεδα της πρωτεΐνης CRP που είναι δείκτης φλεγμονής. Η HDL χοληστερίνη θεωρείται θετικός παράγοντας γενικότερα, ωστόσο σε αυτή την υποκατηγορία ανθρώπων λόγω γενετικών διαφορών η αυξημένη καλή χοληστερίνη σε συνδυασμό με αυξημένη πρωτεΐνη CRP μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες δεύτερου εμφράγματος. Η ερευνητές δεν μελέτησαν καν σχέση διατροφής με κίνδυνο εμφράγματος. Μην βγάζουνε λοιπόν κάποιοι δημοσιογράφοι απλοϊκά συμπεράσματα του στυλ η Μεσογειακή διατροφή βλάπτει επειδή ακολουθώντας την μπορεί να ανεβάσεις τα επίπεδα HDL χοληστερίνης, είναι πολύπλοκη η λειτουργία του οργανισμού και οι αλληλεπιδράσεις γονιδίων.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
ειναι εμφανες πως περα απο τους δικους μας ασχετους δημοσιογραφους, οι ξενοι οργανωμενα πληττουν ο,τι ελληνικο στην προσπαθεια τους να μηδενισουν μια ιστορια και να δημιουργησουν τεχνιτες αναγκες/τασεις που συμφερουν φαρμακευτικες, ασφαλιστικες και λοιπες εταιρειες δημιουργοντας εξαρτημενους παχυσαρκους ή αγυμναστους ή μη-σκεπτομενους ή φοβισμενους ανθρωπους. Η ευλογη ερωτηση μου ειναι- εμεις ως κληρονομοι αυτης της ιστοριας και των πολιτισμικων αγαθων τι κανουμε? δεν επρεπε καποιος να απαντησει σε τετοιου ειδους δημοσιευματα (που τρεχουν εδω και καιρο)? Τα γραφεια τυπου τι τα εχουμε
ΑπάντησηΔιαγραφή