Ανακυκλώσιμη και Αναδρομική Πληροφόρηση από τα ΜΜΕ για Θέματα Υγείας

Διαβάζω για την έρευνα σχετικά με τα επεξεργασμένα κρέατα που έκαναν ερευνητές του Χάρβαρντ. Η συγκεκριμένη έρευνα την οποία ΣΗΜΕΡΑ καλύπτουν τα Ελληνικά ΜΜΕ ενώ εμείς σας τη παρουσιάσαμε ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ σε ανάρτηση για την Creta Farm, αναφέρει ότι τα επεξεργασμένα κρέατα (πάριζα, μπέικον κτλ) αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη ενώ το φρέσκο κόκκινο κρέας δεν έχει αυτή την αρνητική δράση. Συμπέρασμα: περιορίζουμε τα αλλαντικά (ακόμα και αυτά που "φτιάχνονται" με ελαιόλαδο). Εμένα η απορία μου είναι άλλη. Γιατί τώρα ξαφνικά τα ελληνικά ΜΜΕ (in.gr, Ta Nea, Ελευθεροτυπία) καλύπτουν μία έρευνα που δημοσιεύθηκε πριν 2 μήνες; Θα σας πω γιατί. Γιατί απλούστατα οι δημοσιογράφοι των συγκεκριμένων μέσων δεν μπαίνουν καν στο κόπο να ψάξουν μόνοι τους τις μελέτες όταν δημοσιεύονται (γι' αυτό υπάρχει και το internet), αλλά περιμένουν πότε το BBC η το Reuters η το Times να αναφέρουν κάτι, και μετά απλά τις αντιγράφουν...
Έτσι και εξηγείται η ξαφνική δημοσίευση της συγκεκριμένης έρευνας γιατί σήμερα τη δημοσίευσαν και πολλά βρετανικά ΜΜΕ... την είδαν οι Έλληνες δημοσιογράφοι, κάνανε μία μετάφραση και τελειώσανε.

1 σχόλιο:

  1. "το φρέσκο κόκκινο κρέας δεν έχει αυτή την αρνητική δράση" ;;; βρε τους αντίχριστους να λένε τέτοια πράγματα...

    μα καλά άδικα έχουμε δαιμονοποιήσει τα κρέατα και τα λιπαρά και τρώμε υδατάνθρακες(=ζάχαρη) με το φαράσι;
    και είναι τυχαίο ότι η δαιμονοποίηση αυτή συνέπεσε με την αλματώδη βιομηχανοποίηση των ειδών διατροφής; κάτι θα ξέρουν αυτοί...
    (hint: προϊόντα βασισμένα σε υδατάνθρακες έχουν σχετικά άπειρο χρόνο ζωής σε σχέση με αυτά που βασίζονται σε πρωτείνες+λιπαρά, άρα και μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους)

    απαπα...κι ας μας καταριούνται τα συκώτια μας για την τόση ζάχαρη που τα αναγκάζουμε να μεταβολίζουν καθημερινά - σίγουρα το βιομηχανικό κατεστημένο ξέρει καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις