ΤΑ ΣΥΝ:
*Ολικής Αλέσεως δημητριακά
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Συμπυκνωμένη πηγή θερμίδων
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Το μούσλι είναι γνωστό ως υγιεινή επιλογή δημητριακών και δημιουργήθηκε από Ελβετό γιατρό το 1900 για τους ασθενείς του που χρειαζόταν να τρέφονται καλά, και γι αυτό το λόγο αποτελούσαν μία συμπυκνωμένη πηγή θερμίδων και θρεπτικών συστατικών. Τα περισσότερα συσκευασμένα μούσλι που βρίσκονται στο σούπερ μάρκετ σήμερα περιέχουν και πρόσθετη ζάχαρη και άλλα συστατικά. Το Alpen Original έχει το θετικό ότι περιέχει μόνο ολικής αλέσεως δημητριακά (σιτάρι ολικής αλέσεως και βρώμη) και αρκετά ξερά φρούτα αλλά και ξηρούς καρπούς. Ωστόσο περιέχει και μία μικρή ποσότητα ζάχαρης. Έχει αρκετές φυτικές ίνες και λίγες θερμίδες ανά γραμμάριο (λιγότερες και από τα Fitness και τα Special K). ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ; Έχει σχετικά λίγα συστατικά τα οποία στη πλειοψηφία τους είναι υγιεινά (δημητριακά ολικής αλέσεως, ξερά φρούτα, ξηροί καρποί) λίγες θερμίδες και είναι χορταστικά λόγω τω συστατικών τους. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι αρκετά συμπυκνωμένη πηγή θερμίδων. Δηλαδή δεν έχουν όγκο συγκριτικά με τις θερμίδες που προσφέρουν. Έτσι 2-3 κουταλιές της σούπας μούσλι αντιστοιχούν για παράδειγμα σε 2/3 φλιτζανιού άλλου δημητριακού πιο "φουσκωτού". Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν προσπαθείς να χάσεις βάρος γιατί μπορεί να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες απ' ότι πιστεύεις. Για αυτό ο λόγο χρειάζεται προσοχή στη ποσότητα. Αν σου αρέσει να τρως ένα γεμάτο μπολ δημητριακά, καλύτερα να επιλέξεις ένα πιο ελαφρύ δημητριακό.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 45 γρ.: Θερμίδες: 161, Υδατάνθρακες: 30,1 γρ., Πρωτεΐνη: 5 γρ., Λιπαρά: 2,3 γρ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 7,5/10
Λιπαρά: 9/10
Θερμίδες: 4/10
Φυτικές Ίνες: 7/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 6,5/10
ΣΥΝΟΛΟ: 6,8/10
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
Πολύ καλό το blog σας.Γνώσεις απαραίτητες σε όλους μας.Συγχαρτήρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείτε να μας εξηγήσετε λίγο.. τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογείτε...?
ΑπάντησηΔιαγραφήδηλαδή όταν λέτε Λιπαρά:9/10 (εννοείτε πως έχει πολλά λιπαρά ή πως έχει λίγα, κ στον "τομέα" που αφορά τα λιπαρά είναι πολυ καλά..?)
και όχι μόνο στα λιπαρά αλλά σε όλους τους τομείς.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός... ευχαριστώ! :)
Η βαθμολογία βασίζεται στις καθιερωμένες βασικές αρχές διατροφής και στη νομοθεσία Αμερικής και Ευρώπης σχετικά με ισχυρισμούς σε ετικέτες. Έτσι για παράδειγμα ένα προϊόν θεωρείται καλή πηγή φυτικών ινών αν περιέχει τουλάχιστον 5 γραμμάρια ανά μερίδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ υψηλός αριθμός είναι καλή βαθμολογία, για παράδειγμα υψηλή βαθμολογία για τα λιπαρά σημαίνει ότι έχει λίγα λιπαρά.
Έχουμε και σχετική ανάρτηση:
http://natofao.blogspot.com/2010/05/blog-post_7429.html