Με πρώτη ματιά φαίνεται σαν ένα υγιεινό ψωμί. Αναφέρει στη συσκευασία του ότι είναι ολικής αλέσεως και βιολογικό. Κοιτάζοντας όμως τα συστατικά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Φυσικά δεν περιέχει πρόσθετα και αυτό είναι καλό, αλλά από την άλλη το μεγαλύτερο ποσοστό αλευριού που χρησιμοποιείται δεν είναι ολικής, ενώ περιέχει μαργαρίνη και ζάχαρη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
ολα τα ψωμια περιεχουν ζαχαρη!!!! ακομα και αυτα που φτιαχνουμε στο σπιτι μας, στο μηχανημα, χρειαζεται η ζαχαρη για να φουσκωσει η ξηρη μαγια..... οπως επισης και το λαδι που απλα το αντικαθιστουν με την μαργαρινη!!! μην λετε συνεχεια οτι να ναι χωρις να ξερετε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγγνώμη, αλλά εγώ φτιάχνω καθημερινά ψωμί χωρίς ζάχαρη και μια χαρά φουσκώνει....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ το ίδιο. Στη συναγή ζητάει ζάχαρη, αλλά εγώ το παραλείπω και φουσκώνει μια χαρά..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θεμα είναι να μην ενώσεις απευθείας τη μαγιά με το αλάτι, ποιος είπε ότι χωρίς ζάχαρη δε φουσκώνει?
Προσωπικά δε βάζω ΠΟΥΘΕΝΑ ζάχαρη.. Υπάρχει που υπάρχει κρυμμένη, θα τη βάζουμε και μόνοι μας???
Ακριβώς έτσι, το αλάτι πάντα πάνω από το αλεύρι (έχω ζυμωτήριο και ρίχνω πρώτα το νερό και την μαγιά, έπειτα το αλεύρι και από πάνω το αλάτι, μια πολύ μικρή ποσότητα....)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστή η Αριάδνη... :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήοταν λεει βιολογικο αλευρι extra, τί εννοει;
ΑπάντησηΔιαγραφή