Αναγνώστης μας προώθησε ένα email που έχει κάνει τον γύρο των μπλογκ από πέρυσι. Βασικά αναφέρεται για τα διάφορα παγωτά γλυκίσματα που κυκλοφορούν στην αγορά που τελικά δεν είναι πραγματικά παγωτά. Ένα απόσπασμα από το email: "Η διαφορά είναι τεράστια... Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα. Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο...παραπλανάται ο καταναλωτής διότι οι εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα.” Αυτά που αναφέρει ο συγγραφέας του email όντως ισχύουν και έχουμε αναφερθεί και σε παλαιότερη ανάρτηση (κάνε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες και παραδείγματα) για αυτή τη διαφορά. Όπως είπαμε και τότε μπορεί δύο παγωτά να είναι θερμιδικά σχεδόν τα ίδια, αλλά από άποψη πρόσθετων και συστατικών είναι σαφώς προτιμότερο το πραγματικό παγωτό με τα λίγα συστατικά. Για να διαπιστώσεις αν είναι παγωτό η όχι απλα κοίτα τα συστατικά και την ονομασία στη συσκευασία.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ BLOG
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΟΙΜΑ ΠΑΓΩΤΑ..........ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑ.........Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΩΤΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΟΠΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΑΓΩΤΑ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΠΑΓΩΤΑ)ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΡΙ ΠΑΓΩΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΟΘΗΚΑ...ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΑ ......" ΖΑΧΑΡΗ,ΣΙΡΟΠΙ ΓΛΥΚΟΖΗΣ,ΝΕΡΟ,ΚΑΙ ΑΕΡΑΣ........ΝΑΙ ΝΑΙ ΑΕΡΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΚΥΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΦΡΟΣ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΜΠΟΛ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΙΛΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΕΡΑΣ?????ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ.......ΜΟΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΓΟΝΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ.....ΟΧΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΓΓΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΜΑΣ..............ΔΑΝΑΗ