Αυτό διαπίστωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Βρήκαν σημαντική σχέση μεταξύ κατανάλωση κόκκινου κρέατος (ειδικά επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος) με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Η έρευνα συγκέντρωσε στοιχεία από 37.083 άντρες που τους παρακολούθησαν επί 20 χρόνια, 79.570 γυναίκες που τις παρακολούθησαν επί 28 χρόνια, και άλλες 87.504 γυναίκες που παρακολουθήθηκαν επί 14 χρόνια. Ενώ ανέλυσαν και στοιχεία από παλιότερες έρευνες που περιλάμβανε συνολικά 442.101 άτομα. Τα αποτέλεσματα τους λοιπόν έδειξαν (ανεξάρτητα από ηλικία, Δείκτη Μάζας Σώματος και άλλα στοιχεία όπως κάπνισμα) ότι άτομα που κατανάλωναν 100 γραμμάρια φρέσκο κρέας την ημέρα είχαν 19% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν διαβήτη Β τύπου ενώ για κάθε 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος που κατανάλωναν (όσο ένα λουκάνικο Φρανκφούρτης) οι πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη αυξήθηκαν κατά 50%. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το καλό είναι ότι αυτός ο κίνδυνος μειώνεται αν αντικατασταθούν τα κρέατα αυτά με ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, πουλερικά και ψάρι. Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων οι ερευνητές συνιστούν να ελαχιστοποιήσουν την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων όπως λουκάνικα, μπέικον, αλλαντικά (π.χ. πάριζα) που έχουν υψηλά επίπεδα νατρίου και νιτρώδη αλλά και να μειωθεί η κατανάλωση φρέσκου κόκκινου κρέατος.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Το φυστικοβούτυρο είναι βασικά πολτός ψημένων φιστικιών. Τα φιστίκια όπως και σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί (αν και τα φιστίκια ανήκουν σ...
-
Τα γνωστά νηστίσιμα τυριά κυκλοφορούν αυτό τον καιρό στα σούπερ μάρκετ. Να δούμε αν τελικά αξίζει τον κόπο. Βρήκαμε αυτό το κίτρινο τυρί...
-
Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fou...
-
Μας είχε ζητηθεί να αξιολογήσουμε το τυρί Milner. Το Milner είναι ενα τυρί το οποίο αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει 40% λιγότερα λι...
-
Αυτό το παραδοσιακό σνακ που αποτελεί πρωινό στο πόδι για πολλούς Έλληνες, έχει απλά συστατικά: αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρ...
-
Εδώ και καιρό προωθούνται οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ως μια ανώδυνη λύση γι αυτούς που προσέχουν το βάρος τους αλλά και για τους διαβητικο...
-
Εκτός από καλό μάρκετινγκ το συμπλήρωμα Tonotil είναι στην ουσία άχρηστο. Να γιατί: Περιέχει 4 Αμινοξέα L-Φωσφοθρεονίνη: Ουσία που λαμβά...
-
Οι παραδοσιακές Ελληνικές πίτες μπορεί να θεωρηθούν ένα γνήσιο φαστ φουντ, αφού μπορείς να τις φας γρήγορα και στο πόδι. Βασικά φτιάχνονται ...
-
ΤΑ ΣΥΝ: *Δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ΤΑ ΠΛΗΝ: *Αρκετές θερμίδες Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα κλασσικά κράκερ. Για το γραφείο, για το ταξίδι, για δίαιτα...
-
Βασικά η ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Στοιχεία δείχνουν ότι παγκοσμίως το 70% τ...
Αυτό βέβαια που καμία έρευνα δεν εξετάζει
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι το γιατί το φρέσκο κοκκινο κρέας έχει
καταντήσει να είναι τόσο χάλια....
Άμα ταΐζεις τα ζώα σου σαβούρες και τα πλακώνεις
στα φάρμακα ότι και να κάνεις το έχεις χάσει το
παιχνίδι.
Καλημέρα! Αυτο ισχύει και για την βραστη γαλοπούλα που βαζουμε στο τοστ? Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Αυτο ισχύει και για την βραστη γαλοπούλα που βαζουμε στο τοστ? Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφή