Πόσες άλλες έρευνες θα χρειαστούν για να πειστούμε ότι δεν μας κάνουν καλό τα αναψυκτικά; Λοιπόν η έρευνα που έρχεται από την Δανία χώρισε 47 παχύσαρκα η υπέρβαρα άτομα σε 4 ομάδες, η κάθε ομάδα κατανάλωσε επί 6 μήνες η ημιάπαχο γάλα η νερό η αναψυκτικό με ασπαρτάμη η κανονικό αναψυκτικό. Μετά από 6 μήνες οι επιστήμονες μέτρησαν το λίπος στο συκώτι αλλά και το σπλαχνικό λίπος και διαπίστωσαν ότι η ομάδα που έπινε το κανονικό αναψυκτικό είχε αύξηση κατά 25% του σπλαχνικού λίπος (αυτό που περιβάλει τα όργανα) και 50% αύξηση του λίπους στο συκώτι. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τέτοιες αυξήσεις έχουν συσχετιστεί με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου, διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις και λιπώδες ήπαρ. Ο επικεφαλής της έρευνας αναφέρει ότι επέλεξαν παχύσαρκα άτομα γιατί προέβλεψαν ότι αυτά τα άτομα θα ήταν πιο ευαίσθητα σε διατροφικές αλλαγές σε σχέση με άτομα που είχαν φυσιολογικό βάρος. Η ποσότητα που χρησιμοποίησαν ήταν 1 λίτρο την ημέρα, αρκετή θα λέγαμε, αλλά ίσως και όχι. Ένα λίτρο είναι 2 από τα πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών που άνετα μπορεί να πιει κανείς. Όπως και να έχει, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτά τα προϊόντα βλάπτουν και ας θέλουν να μας πείσουν μερικοί μερικοί (εταιρίες και συνάδελφοι διαιτολόγοι) ότι δεν κάνουν κακό.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition.
Τα αναψυκτικά με ζάχαρη αυξάνουν το λίπος στο συκώτι, τα light αναψυτικά βάσει ερευνών οδηγούν σε παχυσαρκία. Κοινώς, καλύτερα να μην πίνουμε καθόλου αναψυκτικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαιδιά, νεράκι και βότανα. Σκέτο νεράκι ή πράσινο τσάι, με παγάκια, με λεμόνι, όλα ωραία είναι.
Μιρέλλα.
μιρελα οι αντρες ειναι σαν αναψυκτικο! τωρα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι εννοείς ότι οι άντρες είναι σαν αναψυκτικό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως κάνεις παρέα με τους λάθος άντρες?
Μιρέλλα
Τα γλυκαντικά είναι ασφαλή ρε διαιτολογίσκε
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιάβασε και κανα άρθρο
http://www.nutrimed.gr/exelixeis__trofima/asfaleia_katanaloti/oi_glukantikes_ules_xamilon_8ermidon_einai_asfaleis.html
Φίλε η είσαι βαλτός η είσαι χαζός. Ο συγκεκριμένος καθηγητής συνεργάζεται με γνωστή, μεγάλη εταιρία αναψυκτικών, και ήταν ομιλητής σε συνέδριο του Παν Συλλόγου Διαιτολόγων και η ομιλία είχε χορηγηθεί από την συγκεκριμένη γνωστή εταιρία αναψυκτικών. Και όσο για την ιστοσελίδα που μας παραθέτεις όλοι γνωρίζουμε τις συνεργασίες τους. Ψάξε λίγο παραπάνω πριν πας να κάνεις τον έξυπνο.
ΔιαγραφήΠαιδιά καλό θα ήταν να προσέχετε λίγο τις εκφράσεις σας. Αν τόσο πολυ πια δεν αντέχετε, δημιουργήστε ένα δικό σας μπλογκ και εκφραστείτε όπως θέλετε. Λίγη ευγένεια δεν βλάπτει απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας ενημερώσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιρέλλα
Η παραπάνω ανάρτηση αναφερέται σε συγκεκριμένη έρευνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρος ΑνώνυμοςJan 18, 2012 05:38 AM : Αν έχεις κάτι να καταγγείλεις να πας στον εισαγγελέα, βλάκα και βλαμμένε μαζί
ΑπάντησηΔιαγραφήδιαιτολογε, δε νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που δε γνωριζει οτι τα αναψυκτικα ειναι βλαβερα. Αν ομως τα καταναλωνει συστηματικα, τι μπορει να κανει για να τα βγαλει απ τη διατροφη του? Λογικα ολοι το ξερουν αλλα μηπως οφειλεται σε εθισμο, συνηθεια, κλπ? Δυστυχως μονο η λογικη σκεψη και επιγνωση οτι ειναι βλαβερα δεν αρκει. Υπαρχει καποια προταση? Το ιδιο ισχυει για το τσιγαρο, τα φαστφουντ και αλλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατι αν ηταν τοσο απλο, με το που μαθαινε καποιος οτι ειναι βλαβερα, αμεσως θα τα κοβε. Κατι που δε γινεται.
ΑπάντησηΔιαγραφή