30/7/10

Και τα βιολογικά μπορεί να είναι επικίνδυνα.

Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά είναι ωραία και καλά από άποψη φυτοφαρμάκων αλλά όχι και καθαρά. Δεν περιέχουν τα βλαβερά παρασιτοκτόνα, αλλά μπορεί να περιέχουν μικρόβια και βακτήρια που αν καταναλωθούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, ειδικά αυτά που έρχονται σε επαφή με το χώμα στο οποίο βρίσκονται αυτοί οι μικροοργανισμοί...
Πρέπει λοιπόν να τα πλένεις καλά και να μην επαναπαύεσαι στο ότι είναι βιολογικά. Επιπλέον καλό είναι να πλένεται και το εξωτερικό του φρούτου η λαχανικού ακόμα και αν δεν καταναλωθεί η φλούδα και αυτό γιατί κόβοντας το με το μαχαίρι μπορεί οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο εξωτερικό να μεταφερθούν στο εσωτερικό του φρούτου η λαχανικού με το μαχαίρι.

4 σχόλια:

  1. τι ανυπόστατες αερολογίες είναι αυτά που γράφεται; θα προτιμούσε κάποιος να φάει ένα πλυμένο αλλά γεμάτο φυτοφάρμακα και λιπάσματα μαρούλι ή ένα άπλυτο βιολογικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά θα προτιμούσα να φάω το πλυμενο λαχανικό. Εσύ αν θες μπορείς να γευτείς το άπλυτο.
    Απίστευτο μου φαίνεται ότι γράφονται τετοια σχόλια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε αν τελικά είναι προτιμότερο να δώσω στον 6 μηνών γιο μου βιολογικά φρούτα και λαχανικά τώρα που ξεκινάμε τις στέρεες τροφές. Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για τον George: το σχόλιο μου αφορά το αρχικό άρθρο που αναφέρει πως πρέπει να πλένεις τα βιολογικά νωπά προϊόντα. Μα όλα τα νωπά δεν πρέπει να πλένονται; Ακόμη και τα μη βιλογικά δεν έρχονται σε επαφή με το χώμα; Γιατί το αρχικό άρθρο επικεντρώνεται στα βιολογικά;
    Και φίλε George αν ήξερες τι τροφές με φυτοφάρμακα έχουμε καθημερινά στο τραπέζι μας , ίσως να προτιμούσες ένα άπλυτο βιολιγκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή