11/07/2011

Τα αλλαντικά Fouantre Υφαντής είναι καλύτερα από τα κανονικά αλλαντικά;

Αναγνώστης ζήτησε να μάθει ποια είναι η διαφορά των αλλαντικών της σειράς Fouantre με τα κανονικά αλλαντικά. Έτσι συγκρίναμε το Υφαντής Fouantre Γαλοπούλα με την απλή Υφαντής Καπνιστή Γαλοπούλα. Η συσκευασία του Fouantre αναφέρει ότι είναι από ατόφιο φιλέτο σιγοψημένο σε φυσικό ξύλο οξιάς. Κοιτάζοντας τα συστατικά, βλέπουμε ότι και τα δυο παράγονται από φιλέτο γαλοπούλας, το Fouantre αποτελείται από 87% γαλοπούλα ενώ η κανονική γαλοπούλα αποτελείται από 65% γαλοπούλα. Και τα δύο προϊόντα περιέχουν νιτρώδες νάτριο,  συντηρητικό που έχει συσχετιστεί με καρκίνο, επίσης και τα δύο περιέχουν δεξτρόζη, λακτόζη, πρωτεΐνη γάλακτος και αλάτι, ενώ το Fouantre περιέχει και σιρόπι γλυκόζης. Η σκέτη καπνιστή γαλοπούλα περιέχει επιπλέον πρωτεΐνη σόγιας και επιπλέον σταθεροποιητές και ενισχυτικό γεύσης. Διατροφικά οι διαφορές είναι μικρές. Το Fouantre έχει περισσότερες θερμίδες, πρωτεΐνη και σάκχαρα, ενώ περιέχουν παρόμοιες ποσότητες αλατιού και λίπους. Σε γενικές γραμμές οι διαφορές...

είναι μικρές, η πιο μεγάλη διαφορά θα λέγαμε είναι ότι το Fouantre περιέχει περισσότερο κρέας, ωστόσο δεν παύουν και τα δύο να είναι καπνιστά επεξεργασμένα κρέατα τα οποία περιέχουν αλάτι αλλά και το συντηρητικό νιτρώδες νάτριο. Γνωρίζουμε από έρευνες ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων και αλλαντικών αυξάνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη. Η επιλογή του Fouantre δεν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της διατροφής σου, συνεχίζει να είναι ένα επεξεργασμένο κρέας με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις.
Αν θέλει κανείς να βάλει κάποια μορφή πρωτεΐνης στο σάντουιτς η τοστ, μπορεί να βάλει ψητό κοτόπουλο το οποίο διατηρείται άλλες 2 μέρες στο ψυγείο από τη στιγμή που θα ψηθεί. Μια άλλη λύση είναι ο τόνος σε νερό, όχι παραπάνω από 1 φορά την εβδομάδα (λόγω υδραργύρου), ενώ δεν είναι αναγκαίο να έχουμε κρέας κάθε μέρα σε κάθε τοστ. Μπορεί κανείς να φτιάξει ένα χορταστικό σάντουιτς με τυρί και λαχανικά η και λίγο ταχίνι χωρίς κρέας σε ολικής αλέσεως ψωμί.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΥΦΑΝΤΗΣ FOUANTRE ΑΝΑ 30 γρ. (1 φέτα): Θερμίδες: 30, Υδατάνθρακες: 0,18 γρ., Πρωτεΐνη: 6,6 γρ., Λιπαρά: 0,3 γρ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΥΦΑΝΤΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΑΝΑ 30 γρ. (1 1/2 φέτα): Θερμίδες: 22, Υδατάνθρακες: 0,6 γρ., Πρωτεΐνη: 4,5 γρ., Λιπαρά: 0,3 γρ.

54 σχόλια:

  1. Κι ότι είχα απορία για τα αλλαντικά γαλοπούλας! Να'σαι καλά "διαιτολόγε"! Μπορείς να δώσεις επίσης διατροφικές πληροφορίες για τα αλλαντικά με βραστή γαλοπούλα; Συγκεκριμένα αγοράζω του Carrefour.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του Carrefour αγοραζεις; Μετα απο ολα τα προστιμα του ΕΦΕΤ ψωνιζεις ακομα τροφιμα απο τα Carrefour;

    Διατροφογε διαφωνουμε ολιγον στο οτι ειπες:
    "Αν θέλει κανείς να βάλει κάποια μορφή πρωτεΐνης στο σάντουιτς η τοστ, μπορεί να βάλει ψητό κοτόπουλο"
    Το κοτοπουλο που παραγεται εν ετη 2011 οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και παγκοσμιως δεν ειναι φυσιολογικο. Σε 72 ωρες απο τη γεννηση του φτανει στο πιατο μας αυτο το ορμονοθρεμεννο ζωο!
    Αηδία σκετη! Δεν ειναι επεξεργασμενο επισημα...αλλα δεν το λες και κρεας...

    Όσο για τον τόνο! όχι μονο υδραργυρος...αλλα και παρανομη αλιευση με απειλουμενα ειδη και απο μερη μολυσμενα.

    Νηστικοι θα μενουμε μου φαινεται ετσι οπως μας τα εκαναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πόσα... ετη ειναι το 2011 αραγε?
      ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ λιγο απ ολα και
      περισσοτερο κοντα στη φυση πχ φρουτα, λαχανικα καλα πλυμενα, ει δυνατον βιολογικα - οργανικα. Επισης πολλα οσπρια και ψαρια.
      Αποφευγουμε το κοκκινο κρεας και επεξεργασμενα (ιδιως βιομηχανικα)
      υποπροϊοντα οπως τα αλλαντικα. Δεν θα πεθανουμε εαν τα φαμε, δεν θα πεθανουμε εαν δεν καταναλωνουμε καθολου! Υπαρχουν τα γαλακτοκομικα, τυρια, αβγα κοκ
      Τελος διαβαζουμε μετα μανιας τις ετικετες για ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ λιπαρα και υδατανθρακες, οχι στα γλυκαντικα των πολυεθνικων, μονον θυμαρισιο μελι και ελαχιστη ζαχαρη.

      Διαγραφή
  3. Διαιτολόγε ευχαριστούμε.
    Πρόσφατα μου είπαν ότι όταν τρώμε καπνιστές τροφές (μπριζόλες, αλλαντικά) συστηματικά, είναι παρόμοιο με το να καπνίζουμε, γιατί ο καπνός με τον οποίο καπνίζουνε τα τρόφιμα, μπαίνει μέσω της τροφής στον οργανισμό μας.
    Ισχύει κάτι τέτοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γαλοπουλα ψητη Gourmet ισως να ειναι καλυτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος είπε...

    Γαλοπουλα ψητη Gourmet ισως να ειναι καλυτερη
    7 Νοεμβρίου 2011 5:37 μ.μ.

    συμφωνώ, Creta Farm παιδιά είναι η καλύτερη. Εχω κάνει μίνι έρευνα και η gourmet γαλοπούλα είναι διαμάντι. Χαμηλό αλάτι, τα λιγότερα συντηρητικά και 21% πρωτείνη! Γενικά νομίζω οτι το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα το αλλαντικό. Θα φταίει προφανώς οτι είναι η μόνη εταιρία που δραστηριοποιείται διεθνώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Creta Farm δεν είναι αυτή που βγάζει τα "Εν Ελλάδι"? Αν είναι αυτή, γιατί μπορεί να κάνω και λάθος, εγώ φίλε θα σε συμβούλευα να μην τα δοκιμάζεις καν.
    Ο διαιτολόγος έχει κάνει και κριτική στα προϊόντα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Εν Ελλάδι"; Και είναι ακριβά και είναι κι άνοστα (για τον δικό μου ουρανίσκο αναφέρομαι). Κι απ'την άλλη γιατί να προτιμήσουμε τα συγκεκριμένα όταν προσθέτουν λάδια αμφιβόλου ποιότητας σε κρέατα που από μόνα τους έχουν λίπος; Κι απ'την άλλη όλα τα αλλαντικά περιέχουν τα ίδια συντηρητικά και μην πιστεύεται τίποτε. Οι εταιρίες κάνουν το παν σε διαφήμιση, λόγω ανταγωνισμού.

    Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προσωπικά τα έβγαλα όλα αυτά τα υποτιθέμενα αλαντικά γαλοπούλας από τη ζωή μου και αν θέλω κάτι στο σάντουιτς μου εκτός από τυρί, προτιμάω τα αλλαντικά σε στυλ προσούτο που στα συστατικά τους αναγράφουν ότι περιέχουν μόνο κρέας και αλάτι(ελπίζω να λένε αλήθεια), ούτε νιτρώδες νάτριο, πρωτείνη σόγιας, δεξτρόζη κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κοτοπουλο που παραγεται εν ετη 2011 οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και παγκοσμιως δεν ειναι φυσιολογικο. Σε 72 ωρες απο τη γεννηση του φτανει στο πιατο μας αυτο το ορμονοθρεμεννο ζωο!
    Αηδία σκετη! Δεν ειναι επεξεργασμενο επισημα...αλλα δεν το λες και κρεας...
    7 Νοεμβρίου 2011 2:55 μ.μ.

    Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι 72 ώρες είναι υπερβολή. Και όσο για το κρέας του πιστεύω είναι αρκετά αξιοπρεπές. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε στις μέρες μας μεγάλο εύρος επιλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρόπος του λέγειν ήταν οι 72 ώρες. Πάντως τα φουσκώνουν πριν την ώρα τους και άλλα δεν μπορούν καν να κουβαλήσουν το βάρος τους αφού τα οστά τους ακομα δεν έχουν μεγαλώσει. Επίσης κάποιος που πουλάει κοτόπουλο και το κέρδος του βγαίνει από το βάρος, δεν σας φαίνεται περίεργο που μας τα πουλάνε χωρίς κεφάλια; Φαντάζομαι πως τα κεφάλια θα είναι μικρότερα του φυσιολογικού, καθώς δεν φουσκώνουν όπως το στήθος και τα μπουτια.

      Διαγραφή
  10. αυτο που λετε για το κοτοπουλο ειναι αναληθες.τα κοτοπουλα παραγωγης κρεατος ειναι συγκεκριμενη ρατσα και δεν βγαινουν σε 72 ωρες αλλα σε 45 ημερες και αυτο γιατι βρισκουν στα πτηνοτροφεια συνεχεια τροφη και αρα τρωνε περισσοτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΟ(ΖΑΜΠΟΝ,ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ Ή ΜΠΕΙΚΟΝ)ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΖΑΧΑΡΗ, ΔΕΞΤΡΟΖΗ,ΛΑΚΤΟΖΗ Κ ΜΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ;ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑς ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. den yparxei tipota! ola einai me sidiritika ektos apo to posimo nero! xaxaxa se ligo tha exei kai afto opos pame!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα ηθελα να πάω σε μια βιομηχανια που παράγει αλλαντικα γαλοπουλας και........Να πάρω τα τιμολόγια πωλησης αλλα και τα τιμολόγια αγοράς γαλοπούλας να δω πόση γαλοπουλα εχει μέσα σαν ποσοστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παντως,το φουαντρε πιο πολυ σε γαλοπουλα φερνει σε σχεση με κατι αλλες βραστες γαλοπουλες που ειναι σαν να τρως πλαστικο!!!ειναι ακριβη αλλα,επειδη δεν τρωω καθε μερα,προτιμω αυτη...βεβαια,πιο πολυ συμφερει να αγοραζεις σολομο!15.40 ευρω το κιλο!!ελεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόνο το προσούτο (όχι όλα) κάποιες Ιταλικές μαρκες, στα συστατικά γράφουν μόνο χοιρινό και αλάτι αλλά κάνει πάνω από 20 ευρώ το κιλό και δεν είναι για χώρταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το οτι εχουν την τάση προς το καρκινο...δηλαδή το νάτριο που περιέχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το οτι εχουν την τάση προς το καρκινο...δηλαδή το νάτριο που περιέχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να παρετε με αλατι... Ιμαλαϊων τοτε!
    Μην λεμε βλακειες: τιποτε απο ΜΟΝΟ του δεν δημιουργει καρκινο ή υπερταση.
    ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ στην ποσοτητα ιδιως αχρηστων τιγκα σε αλατι, ζαχαρη, χημικα συντηρητικα οπως πχ τα αλλαντικα να μην γινονται.
    Ειναι παντα καλυτερο το φυσικο δηλαδη ο,τιδηποτε μη βιομηχανοποιημενο / επεξεργασμενο.
    Βεβαια πρεπει να ειναι οργανικο - βιολογικο και ολα σχολαστικα καθαρα.
    Μετα τα φρουτα, λαχανικα, οσπρια και ψαρια ερχονται τα τυροκομικα.
    Ουτε διατροφολογος ουτε γιατρος ειμαι βεβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ψητή γαλοπούλα (αλλαντικό) μου αφηνει μια ξινή επίγευση. Το έχει παρατηρήσει κανείς; Πού οφείλεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στη ροζ γλίτσα των αλλαντικών Jason...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ξέρετε τι σημαίνει νιτρώδες νάτριο; μαζί και αυτό υπάρχουν πολλά ακόμη συντηρητικά που θα έπρεπε δώσουμε οριστικό τέλος. Για όσους διαβάσουν το κείμενο ψαχτείτε κι ενημερωθείτε υπάρχει άγνοια και πάνω σ' αυτό στηρίζονται κάποιοι επιτήδειοι και χρυσώνουν μ' αντάλλαγμα την υγεία μας. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, υπάρχει και η σατανικότατη νέα τάξη πραγμάτων, ιδεών, παραδόσεων και ηθικών αξιών, που θέλει να εξαφανίσει τον ΕΛΛΗΝΑ από προσώπου γης και μετά να επιβάλει τις ανορθόδοξες συνήθειες για την ολοκληρωτική επικράτηση του άρχοντα της κολάσεως και του υιού της απωλείας και του βδελύγματος της ερημώσεως φυσικά ένας είν' αυτός, ο αρχέκακος όφης, αυτός ευθύνεται για όλα τα κακά που συμβαίνουν αιώνες τώρα πάνω στο πλανήτη. Αν σας κούρασα ζητάω συγνώμη. Ξυπνήστε κι ενημερωθείτε. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά κι ευλογημένα, με υγεία, χαρά κι ευτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευτυχώς τα συγκεκριμένα αλλαντικά τα βρίσκω εδώ https://eshop.masoutis.gr/categories/index/eidh-psugeiou?item=568&subitem=011210&subdescr=allantika-kilo σε μεγάλη ποικιλία και ακόμα καλύτερες τιμές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλά θα έκαναν να έβαζαν για το κάθε είδος και πίνακι με διατροφική αξία πχ λιπαρά και υδατάνθρακες ανά 100γρ. διότι στα συσκευασμένα βλέπουμε ... Στα χύμα όμως; Μόνο η Νίκας τα έχει όλα σε πινακακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή