11/03/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: 7 Days Cereal Bars. Άλλη μία άχρηστη μπάρα δημητριακών.

ΤΑ ΣΥΝ:
* Λίγες θερμίδες
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Πολλά πρόσθετα σάκχαρα

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Δεν της έφτανε της 7 Days να μας πουλάει τα γνωστά ανθυγιεινά κρουασάν της, τώρα μπαίνει και στην αγορά των δημητριακών. Τα συστατικά αλλά και η διατροφική αξία τους είναι παρόμοια με αυτά της Fitness και Special K. Δεν προσφέρει κάτι καινούργιο ούτε πιο υγιεινό. Το καλό είναι ότι περιέχει κάποιες νιφάδες βρώμης ολικής αλέσεως, το κακό είναι ότι περιέχει 7 πηγές σακχάρων και σχεδόν το 50% των υδατανθράκων που περιέχει προέρχονται από σάκχαρα. Με λίγα λόγια όσα δημητριακά λαμβάνεις από αυτή τη μπάρα , άλλη τόση ζάχαρη λαμβάνεις. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
Τουλάχιστον δεν ισχυρίζεται ότι θα σε αδυνατίσει, γιατί δεν θα το κάνει, περιέχει πολλά σάκχαρα, λίγες ίνες και δεν θα σε χορτάσει.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΠΑΡΑ: Θερμίδες: 95, Υδατάνθρακες: 18,2 γρ., Πρωτεΐνη: 1,5 γρ., Λιπαρά: 1,5 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 2,5/10
Λιπαρά: 9/10
Θερμίδες: 4/10
Φυτικές Ίνες: 1,5/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 2/10
ΣΥΝΟΛΟ: 3,8/10

6 σχόλια:

  1. h pio yieini bara afti ti stigmi stin elliniki agora einai to extendbar. den exei zaxari, den exei glouteni, periexei 19 gr syn8etou ydatan8raka, glykaimiko deikti 35, proteines 11 gr, fytikes ines 5 gr.

    http://www.atcare.gr/index.php?page=shop.browse&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=98

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το τί έπαθα σήμερα. Δυστυχώς αφορά άλλη μπάρα δημητριακών από αυτή στην οποία κάνει κριτική ο διαιτολόγος.

    Σήμερα λοιπόν έφυγα από το σπίτι μου χωρίς να προλάβω να φάω πρωϊνό (ξύπνησα αργά).
    Στο δρόμο λοιπόν για τη δουλειά, πέρασα από ένα ντελικατέσεν, αλλά δε βρήκα τίποτα έτοιμο για πρωϊνό (όπως καταλβαίνετε δε θα μπορούσα να τρώω βρώμη στο γραφείο), και αγόρασα μπάρες δημητριακών της Kellog' s special K Bliss (chocolate & Raspberry). Λέω αφού έχουν 89 θερμίδες η μία, το ξέρω ότι δεν είναι σωστή επιλογή, αλλά για μία φορά, δεν πειράζει.. Η συσκευασιά περιείχε 5.

    Παιδιά ήταν απίστευτο.. Έφαγα και τις 5 μαζί. Δε μπορούσα να σταματήσω, ήταν λες και ΕΠΡΕΠΕ να τις φάω.
    Να σας πω ότι το βάρος μου είναι απόλυτα φυσιολογικό, θα μπορούσε κανείς να πει ότι θα έπρεπε να πάρω και λίγο βάρος γιατί είμαι αδύνατη και πως ποτέ μα ποτέ δεν έχω ξαναξεφύγει έτσι. Για πρωινό τρώω συνήθως ακατέργαστες βιολογικές νιφάδες βρώμης και σιταριού με γλουτένη, με γάλα σόγιας. Και ποτέ οι λιγούρες δεν ήταν πρόβλημα, τρώω πολύ συνειδητά, χωρίς παρεκτροπές.

    Του διαβόλου παιδιά οι μπάρες, μακριά.. Μακριά..

    Πως γίνεται τις άλλες μέρες να χορταίνω με ένα απλό μπωλ δημητριακά, ή ένα τοστ, ή οτιδήποτε άλλο και ξαφνικά να χρειάζομαι 5 μπάρες για να ηρεμήσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν φταινε οι μπαρες, η λαιμαργια σου τα φταιει...

    Ζετακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επαγγελματική η γνωμάτευση Ζετάκο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικη πειρα. Ειχα δοκιμασει τις περισσοτερες μπαρες, (προφανως και αυτες της Kellong's) και δεν ειχα κανενα προβλημα να φαω μονο μια η δυο μπαρες, ποτε περισσοτερες. Τελικα βεβαια τις εβγαλα απο την διατροφη μου και προτιμησα κατι πιο υγειινο για πρωινο οπως η βρωμη.

      Ζετακος

      Διαγραφή
  5. ειναι τοσο χαλια που ποτε δεν καταφερα να φαω μια ολοκληρη.... η λαιμαργια ειναι γενικη στις μπαρες?

    ...Τζεσσακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή