9/5/10

Κριτική: Πτι Μπερ Παπαδοπούλου, Κανονικά και Ολικής Αλέσεως. Ένα μπισκότο όχι ιδιαίτερα βλαβερό ούτε όμως και θρεπτικό.

ΤΑ ΣΥΝ:
*Λίγες θερμίδες
*Σχετικά Λίγα Λιπαρά
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Πρόσθετα σάκχαρα

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Είναι ένα κλασσικό μπισκότο που χρησιμοποιείται σε γλυκά και για σνακ. Γενικά έχει λίγες θερμίδες, 30 ανά μπισκότο και λίγα λιπαρά (για μπισκότο πάντα) με 26% των θερμίδων να προέρχεται από αυτά. Περιέχουν όπως ήταν αναμενόμενο πρόσθετη ζάχαρη, αλλά σε γενικές γραμμές λίγα πρόσθετα και καθόλου χρωστικές. Όσο αφορά τα ολικής αλέσεως, η διατροφική αξία είναι παρόμοια με μόνη διαφορά τα ολικής να έχουν 0,1 γραμμάριο περισσότερες φυτικές ίνες από το κανονικό πτι μπερ, ελάχιστη διαφορά δηλαδή. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;

Σε γενικές γραμμές είναι ένα μπισκότο το οποίο περιέχει λίγα και όχι ιδιαίτερα βλαβερά συστατικά σε σχέση με άλλα έτοιμα μπισκότα αλλά δεν έχει υψηλή θρεπτική αξία αφού αποτελείται κυρίως από άσπρο αλεύρι και ζάχαρη. Είναι μία λύση όταν θες να τσιμπήσεις κάτι γλυκό η να βουτήξεις κάτι στο καφέ σου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 6/10
Λιπαρά: 9/10
Θερμίδες: 4,5/10
Φυτικές Ίνες: 2,5/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 6,5/10
ΣΥΝΟΛΟ: 5,7/10

5 σχόλια:

  1. Είναι ωραία λύση για πρωινό συνοδευμένα με λίγο τυρί φιλαδέλφεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγο υπερβολικό το σχόλιο. Με ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ μεγαλώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΅Με ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ μεγαλώσαμε΅, συμφωνω αγαπητε φιλε, γιατι αυτα υπαρχαν τοτε και τοσα ξεραμε,
    ειναι καλο πια να ενημερωνομαστε και να προσεχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 200γραμμ αλευρι
    80 γραμμ (αναλατο) βουτυρο
    40 γραμμ ζαχαρη
    1/2 κουταλακι καφε αλατι
    2-3 κουταλιες σουπας κρεμα γαλακτος(για την ακριβεια η συνταγη λεει crème fraîche or heavy cream)
    στους 180 για 12-15' αναλογα με το σχημα και μετα σε ενα αεοροστεγες μπολακι. και ετοιμα τα πτι μπερ! για να ξερουμε τι τρωμε!

    πηγη:http://chocolateandzucchini.com/archives/2006/06/petits_beurres.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά έχουν κρέμα γάλακτος???
    Σοβαρά τώρα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή