7/25/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Bake Rolls της 7 Days. Ελάχιστη διατροφική αξία.

ΤΑ ΣΥΝ:
* Σχετικά λίγα λιπαρά.
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Αποτελούνται κυρίως από επεξεργασμένο άμυλο.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Η σειρά αυτή των 7 Days στην ουσία έχει παρόμοια προϊόντα, αυτά έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες, λιπαρά και υδατάνθρακες (ανά γραμμάριο) με τα Pita Bakes. Βασικά η ίδια συνταγή: αλεύρι, φυτικά έλαια (που δεν ξέρουμε τι είναι) και στη περίπτωση των Bake Rolls συν ζάχαρη και αλεύρι σόγιας. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι τέτοια σνακ είναι καλύτερα από τα πατατάκια γιατί δεν είναι τηγανητά. Και ναι και όχι, η βασική διαφορά είναι ότι αυτά τα σνακ περιέχουν λιγότερες θερμίδες (100 θερμίδες λιγότερο ανά 100 γραμμάρια) και λιπαρά από τα πατατάκια, από την άλλη περιέχουν περισσότερα συστατικά και επεξεργασμένο αλεύρι, ενώ τα πατατάκια (τα πραγματικά πατατάκια όχι οι απομιμήσεις) περιέχουν μόνο λάδι, πατάτες και αλάτι. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
Είναι ένα προϊόν που δεν είναι για χόρταση. Και αυτό γιατί δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει από άποψη βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών, περιέχει πολλές θερμίδες, (το σακουλάκι που θεωρείται ατομική μερίδα έχει 489-όσο ένα κανονικό γεύμα δηλαδή) και δεν θα σε χορτάσει κιόλας.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ (108 γρ.): Θερμίδες: 489, Υδατάνθρακες: 70 γρ., Πρωτεΐνη: 14 γρ., Λιπαρά: 15,6 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 7/10
Λιπαρά: 5/10
Θερμίδες: 3/10
Φυτικές Ίνες: 1/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 4,5/10
ΣΥΝΟΛΟ: 4,1/10

2 σχόλια:

  1. ευχαριστουμε για τις πληροφοριες,εψαχνα τις θερμιδες και δεν τις γραφει στη συσκευασια....επισης,εχουν πολυ αλατι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ φτιάχνω κόβοντας μπαγκέτα και όσο το δυνατό λεπτότερες φέτες, ρίχνω από επάνω λάδι με τη ροή και ό,τι πετύχει, χωρίς επιπλεόν αλάτι.Ψήνονται στον αέρα σε λίγα λεπτά.
    Έχω την εντύπωση ότι είναι πιο υγιεινά από αυτά του εμπορίου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή