2/8/11

Ανακοίνωση ΕΦΕΤ: Ανάκληση δημητριακών Kellogg's Special K.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., σε συνέχεια διερεύνησης κοινοποίησης των κυπριακών αρχών, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπίστωσε τη διακίνηση και στην ελληνική αγορά προϊόντος δημητριακών πρωινού (corn flakes), στο οποίο ανιχνεύτηκε φουντούκι, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναγραφόταν, ως όφειλε, στην επισήμανση. Πρόκειται για δημητριακά πρωινού (corn flakes) με την εμπορική επωνυμία «Special K - Τραγανές Νιφάδες από Ρύζι και Σιτάρι Ολικής Αλέσεως με Κατεψυγμένα Αποξηραμένα Φρούτα», σε συσκευασία των 300 g, με αριθμό παρτίδας L10, ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03.04.2012 και γραμμοκώδικα (barcode) 5050083 262548, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «KELLOGG COMPANY OF G.B. LTD» του Ηνωμένου Βασιλείου και διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «ΑΤΛΑΝΤΑ Α.Ε.» ( ο χλμ. Λ. Μαρκοπούλου, Γλυκά Νερά Αττικής). Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στo φουντούκι και έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.

1 σχόλιο:

  1. ειναι γνωστο οτι ολη η ληγμενη σαβούρα (πατατάκια, γαριδάκια, μπισκοτάκια, κρακεράκια, διαολάκια, ...) επιστρέφεται, αλέθεται, και "αξιοποιείται"
    με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ίχνη εδώ, ίχνη εκεί...

    λοιπόν ακολουθήστε τα ίχνη, πιάστε τον ένοχο και σταματήστε να τρώτε πράγματα τα οποία έχουν χάσει τελείως την επαφή με την πρώτη τους ύλη
    πχ κορν φλέικς...τι ναι τούτο υπάχει φυτό/δέντρο που τα βγάζει? ένα χαρμάνι επεξεργασμένο είναι και άγιος ο Θεός

    ΑπάντησηΔιαγραφή