7/01/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: Innéov Cellulite

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα που έχει δημιουργηθεί από έρευνα της Nestle και L'oreal σύμφωνα με την ιστοσελίδα του προϊόντος, ισχυρίζεται ότι είναι "συμπλήρωμα διατροφής ενάντια σε κάθε μορφή κυτταρίτιδας". Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούνε με αυτό, αλλά ας δούμε τι περιέχει:
Ασβέστιο: Η εταιρία ισχυρίζεται ότι "συμβάλλει στη μείωση της απορρόφησης λίπους και ευνοεί την αποβολή του". Δεν είναι ακριβώς έτσι, μερικές έρευνες δείχνουν ότι άτομα που λάμβαναν ασβέστιο έχασαν πιο πολύ λίπος όταν έκαναν δίαιτα, μερικές όχι, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις φαίνεται ότι το ασβέστιο από τροφές είχε αυτή τη δράση και όχι από συμπληρώματα. Επίσης καμία έρευνα δεν έχει δείξει ότι το ασβέστιο παίζει ρόλο στη καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. 
Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού: Η εταιρία ισχυρίζεται ότι "ευνοεί την καύση του λίπους και ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία. Έτσι, επιτρέπει την εξάλειψη του λίπους σε βάθος". Πάλι τα ίδια...
όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις, φαίνεται ότι αυξάνει ελάχιστα τον μεταβολισμό και λίγο την απώλεια λίπους. Τίποτα άλλο, και καμία σχέση με κυτταρίτιδα.
Γλυκοζαμίνη: Η εταιρία ισχυρίζεται ότι "συμβάλλει στην ενεργοποίηση της σύνθεσης των ελαστικών ινών του δέρματος". Η γλυκοζαμίνη βρίσκεται στους χόνδρους των αρθρώσεων και φαίνεται να βοηθά άτομα με αρθρίτιδα γιατί σταματά την εξέλιξη της πάθησης.
Εκχύλισμα από φλοιό πεύκου: Η εταιρία ισχυρίζεται ότι "ενεργεί περιβάλλοντας προστατευτικά τις ελαστικές ίνες του δέρματος και συμβάλλει στον περιορισμό της αποσύνθεσης τους, στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος". Ωραία τα λένε. Καμία έρευνα δεν έχει δείξει κάτι που να έχει σχέση με κυτταρίτιδα φαίνεται όμως (αν και ούτε εδώ οι έρευνες είναι ξεκάθαρες) ότι μειώνει το φούσκωμα μετά από εγχειρήσεις και κατά τη διάρκεια της περιόδου στις γυναίκες. 
Το θέμα εδώ λοιπόν είναι ότι το συγκεκριμένο συμπλήρωμα δεν έχει επιστημονικά στοιχεία που να το στηρίζει, κανένα από τα συστατικά του δεν έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνουν την κυτταρίτιδα. Βασικά λαμβάνεις ασβέστιο, πράσινο τσάι και κάποιες αντιοξειδωτικές ουσίες και αυτό υποτίθεται ότι θα βελτιώσει την υφή του δέρματος και κατά συνέπεια τη κυτταρίτιδα. Υποθέτει ότι η κυτταρίτιδα δημιουργείται εξαιτίας τοξινών, φλεγμονών, κυκλοφορίας και βάρους ενώ αυτό δεν ισχύει (προηγούμενη ανάρτηση).

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
    Άλλη μια έρευνα για το Cell out της Power Health;
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα,
    Κάποια έρευνα για το lipotox της Cambridge Pharmaceuticals?
    Eυχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή