4/20/2010

Βιολογικά= Υγιεινά;

Όχι πάντα. Είναι γνωστό ότι τα βιολογικά είναι καλύτερα για μας (από άποψη φυτοφαρμάκων) και για το περιβάλλον. Ωστόσο δεν σημαίνει ότι είναι πιο υγιεινά από διατροφική άποψη. Αν και έρευνες έχουν δείξει ότι μερικές βιολογικές τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και το γάλα μπορεί να έχουν υψηλότερα επίπεδα βιταμινών από τα συμβατικά, στα υπόλοιπα τρόφιμα όμως αυτό δεν ισχύει: ένα μπισκότο είτε είναι βιολογικό, είτε συμβατικό θα έχει παρόμοια ποσότητα ζάχαρης και λίπους που θα επηρεάσει εξίσου αρνητικά τον οργανισμό... ΜΑΘΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

 Ο όρος βιολογικό απλά αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούνται τεχνητά λιπάσματα, φυτοφάρμακα και η παραγωγή τους δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Μην σπαταλάς άδικα τα λεφτά σου σε ότι είναι βιολογικό, ψώνισε αυτά που πραγματικά αξίζουν να είναι βιολογικά. Τα βερίκοκα, πιπεριές, μήλα, σέλερι, σταφύλια, μαρούλι και φράουλες, είναι οι τροφές που έρευνες έχουν δείξει ότι έχουν τα υψηλότερα φυτοφάρμακα. Επίσης καλές επιλογές για βιολογικά είναι τα ζωικά προϊόντα όπως τα αυγά, το γάλα και το μοσχάρι ειδικά αν τα καταναλώνεις συχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου