5/23/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Μπάρα δημητριακών Alpen Light. Καλή επιλογή με μέτρο.

ΤΑ ΣΥΝ:
*Καλή πηγή φυτικών ινών
* Λίγες θερμίδες
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Περιέχει πολλά σάκχαρα
*Περιέχει πολλά πρόσθετα
 

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Είναι από τις πιο «υγιεινές» μπάρες με την έννοια ότι έχει αρκετές φυτικές ίνες και λίγες θερμίδες. Μία μπάρα σου δίνει 4,7 γρ. φυτικές ίνες, ελάχιστα λιπαρά και μόνο 61 θερμίδες. Από την άλλη η λίστα των συστατικών είναι τεράστια, το καλό είναι ότι το πρώτο συστατικό είναι δημητριακά και περιλαμβάνει αναποφλοίωτο σιτάρι και αναποφλοίωτη βρώμη, περιέχει όμως 9 συστατικά πρόσθετων σακχάρων. Το 30% των θερμίδων προέρχεται από τη ζάχαρη ενώ δεν έχει πολλή πρωτεΐνη. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
Σε γενικές γραμμές οι μπάρες δημητριακών δεν είναι για χόρταση, αλλά αυτή δεν είναι κακή γι΄αυτό που είναι. Το γεγονός όμως ότι περιέχει τόσες πρόσθετες ουσίες δεν την κάνει ιδανική για καθημερινή χρήση. Αν γενικώς καταναλώνεις πολλές μπάρες δημητριακών (που δεν θα έπρεπε) θα έλεγα ότι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές και αυτό γιατί τουλάχιστον περιέχει αρκετές φυτικές ίνες χωρίς τις θερμίδες. 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΠΑΡΑ: Θερμίδες: 61, Υδατάνθρακες: 14,3 γρ., Πρωτεΐνη: 1,2 γρ., Λιπαρά: 0,8 γρ.
 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 1/10
Λιπαρά: 9,5/10
Θερμίδες: 5,5/10
Φυτικές Ίνες: 7,5/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 6/10
ΣΥΝΟΛΟ: 6,1/10

4 σχόλια:

  1. Τις συγκεκριμένες τις θεωρώ από τις καλύτερες λόγω του ότι περιέχουν 24 γρ φυτικών ινών/100 γρ!
    Βέβαια ένα μέρος από αυτές είναι από προσθετες ίνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εφοσον ασκεται κριτικη σε όλες τις μπαρες..εσεις ποια προτεινετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί να πρέπει ντε και καλά να προτείνει κάποια μπάρα? Δεν τις χρειαζόμαστε, υπάρχουν ένα σωρό υγιεινά σνακ που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φτιαξτε τα αφου μπορειτε μονοι σας..ισως ομως..ισως υπαρχουν καποιοι που δεν εχουν χρονο να φτιαχνουν σνακ μονοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή